Thursday, August 22, 2013

Tips Seronok Bekerja - Sesi 4

kredit dari pakcik goggle
Salam Ramadhan,

Dah lama tak share tip - tip untuk simpanan peribadi...heheheh. al maklumla, sibuk bekerja sana sini. By the way ( eh, teromputih pulak), eden dah bertukar kepompong dan mendapat enviroment kerja yang baru....itu jer. Harap - harap tempat baharu ini dapat memberi ilham yang lebih bagus lagi dimasa akan datang.
Sambung tip yang seterusya:

Petua 16 - Luahkan penghargaan kita terdapat orang lain dan jangan kedekut memberikan penghargaan 
Petua 17 - Hiasilah wajah korang dengan senyuman mekar kerana ia dapat menarik magnet positif
Petua 18 - Kretifkan mesej  / arahan dan kerja di tempat korang agar nampak best
Petua 19 - Buat perubahan kerja / diri secara perlahan - lahan, jangan mendesak atau terlalu drastik
Petua 20 - Wujudkan suasana menyambut pekerja / pendatang baru
Petua 21 - Wujudkan hari special untuk semua orang di pejabat.

Hurey....setakat ini sudah 21 petua telah dikongsi untuk tatapan umum. Sesiapa yang belum usha petua yang sebelum ini, bolehlah terus klik disini yaaaa....


nak lagi koleksi - koleksi tip, layan laa....klik di SINUN....hohohohoho.

sumber tips dari Buku Motivasi Dato' Dr. Mohd Fadzillah Kamsah & Ahmad Fadzli Yusof (Boleh la beli kalu mau...promote siket lor)

Kalau suka, boleh Like:) Kalau minat, boleh Komen:)

0 comments:

~~Kenyataan Bertulis~~

Blog kepunyaan Yutaka Mushimura atau RisingSunAwakenMoon.blogspot.com adalah blog peribadi. Semua entri yang dihasilkan adalah berkisarkan kepada pendapat peribadi semata-mata sahaja. Blog ini juga mengandungi maklumat yang dikumpulkan bagi tujuan rujukan sahaja di masa tua tuan empunya blog serta akan diabadikan sehingga ke anak cucu. Sebarang penggunaan bahan dari blog ini adalah atas risiko pengunjung sepenuhnya.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang bentuk kerugian, secara langsung atau tidak dari maklumat dalam blog ini. Mohon untuk pastikan pengunjung blog ini berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini sebab pemilik blog tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas segala komen-komen yang diberikan oleh pengunjung. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pengunjung itu sendiri. Pemilik blog juga tidak menjamin ketepatan maklumat yang dipautkan dalam mana-mana entri.

Pemilik belog ini juga berhak untuk diberikan kredit sekiranya terdapat plagiat dari mana - mana entri yang telah dijadikan rujukan dengan izin. Segala aktiviti plagiat yang dirujuk tanpa keizinan adalah dilarang sama sekali.

Sekian terima kasih. Kredit untuk Jardness.com atas kenyataan di atas.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...