Friday, December 10, 2010

Tip Seronok Berkerja - Sesi 3

Morning kat korang semua, 

Seperti yang aku janjikan kat korang, aku nak buat sambungan dari prolog Tip Seronok Bekerja. Kalu x silap aku, aku da share dengan korang 10 tips. Kalu korang still terlepas pandang, sila muat turun di bawah....

Haaahahah....camlah bley muat turun...Klik Klik ja kat sini ek.


So, aku nak updates lagi 5 lagi tip yang aku baca dari buku nih....untuk dikongsi dengan korang yang aku sayang. Aku mulai dengan huruf A ek....bukan.bukan, aku mulai dengan nombor seterusnya, tips ke 11.


Petua 11 - Bantulah Orang Lain, Pasti Keadaan Opis Lagi Menarik Kau Memang Da Bomb
Petua 12 - Cari Kedamaian dan Ketenangan Dengan Melakukan Sesuatu
Petua 13 - Jadikan Seronok Sebagai Reward Setelah Penat Bekerja
Petua 14 - Berikan Cuti Mengejut Buat Diri Sendiri bagi Mengingkatkan Prestasi 
Petua 15 - Berikan 'Bonus' Secara Kreatif Dan Inovatif

Kredit Dari Yahoo Image - Biler la nak dapat keter gini???

hehehe..da abes sesi 3..nak tau petua sesi 4 pulak....tungggu lah esok lusa, tulat, tonggeng, minggu depan...n terjahlah belog nih selalu kalu nak tawu lagi....

p.s: aq bukan pakar motivasi, cuma ingin motivasikan diri sendiri dan motivasikan belog nih jaaa....eh..Belog aq bernyawakah???

sumber dari Buku Motivasi

suka, jom like sama;)

0 comments:

~~Kenyataan Bertulis~~

Blog kepunyaan Yutaka Mushimura atau RisingSunAwakenMoon.blogspot.com adalah blog peribadi. Semua entri yang dihasilkan adalah berkisarkan kepada pendapat peribadi semata-mata sahaja. Blog ini juga mengandungi maklumat yang dikumpulkan bagi tujuan rujukan sahaja di masa tua tuan empunya blog serta akan diabadikan sehingga ke anak cucu. Sebarang penggunaan bahan dari blog ini adalah atas risiko pengunjung sepenuhnya.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang bentuk kerugian, secara langsung atau tidak dari maklumat dalam blog ini. Mohon untuk pastikan pengunjung blog ini berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini sebab pemilik blog tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas segala komen-komen yang diberikan oleh pengunjung. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pengunjung itu sendiri. Pemilik blog juga tidak menjamin ketepatan maklumat yang dipautkan dalam mana-mana entri.

Pemilik belog ini juga berhak untuk diberikan kredit sekiranya terdapat plagiat dari mana - mana entri yang telah dijadikan rujukan dengan izin. Segala aktiviti plagiat yang dirujuk tanpa keizinan adalah dilarang sama sekali.

Sekian terima kasih. Kredit untuk Jardness.com atas kenyataan di atas.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...