Tuesday, July 30, 2013

Lamadhan...o...Lamadhan Sulah Mau Abes

Banyak cantik ooo ini bende
Salam kasih sayangku kepada mualap - mualap balu,

Semoga you all ada tahan siket hali - hali berpuasa di bulan lamadhan...siket lagi oo...mau sambut hali - hali laya sama sahabat - sahabat yang baru ditemuinye pun.

Ooo...lupa wa nak kasi tau sama you all, adakah you all sudah membayari zakatnye pun? Akhir celita pendek wa, wa nak kasi pantun sama you all.

Selamat membacainye pun.
Dua tiga kucing belali,
Mana nak sama dengan Kedai Selevis Keleta,
Dua tiga tokey dia cali
Talak sama itu Muniandi punya keleta.

Hali laya sula pun mau dekat,
Zakat fitlah pun mau bayar cepat,
Kalu lu orang talak bayar itu zakat,
Nanti Tuhan pun kurang kasi nikmat.

Eksiden sana eksiden sini,
Hali laya mau banyak kasi bikin keleta,
Kalau wa sudah bayar zakat ini hali,
Ada chan wa boleh dapat extra keleta.


Hohohoho....selamat beramal di bulan lamadhan. Dali Beng Chai Kedai Selevis Keleta yang dah jadi saudala mualap. Dulu wa ada tulis ini belog. Mau klik SINI meh.

Pantun Keleta sama Zakat pun dali: Beng Chai Kedai Selevis Keleta

Kalau suka, boleh Like:) Kalau minat, boleh Komen:)

2 comments:

Tukang Karut said...

haiya... mayak pining la kapla baca ini entry...

Yutaka Mushimura said...

@Tukang Karut

haiyak...lu tau wa sulah lama talak bikin entry..

itu pasat entry ada siket pening.

~~Kenyataan Bertulis~~

Blog kepunyaan Yutaka Mushimura atau RisingSunAwakenMoon.blogspot.com adalah blog peribadi. Semua entri yang dihasilkan adalah berkisarkan kepada pendapat peribadi semata-mata sahaja. Blog ini juga mengandungi maklumat yang dikumpulkan bagi tujuan rujukan sahaja di masa tua tuan empunya blog serta akan diabadikan sehingga ke anak cucu. Sebarang penggunaan bahan dari blog ini adalah atas risiko pengunjung sepenuhnya.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang bentuk kerugian, secara langsung atau tidak dari maklumat dalam blog ini. Mohon untuk pastikan pengunjung blog ini berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini sebab pemilik blog tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas segala komen-komen yang diberikan oleh pengunjung. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pengunjung itu sendiri. Pemilik blog juga tidak menjamin ketepatan maklumat yang dipautkan dalam mana-mana entri.

Pemilik belog ini juga berhak untuk diberikan kredit sekiranya terdapat plagiat dari mana - mana entri yang telah dijadikan rujukan dengan izin. Segala aktiviti plagiat yang dirujuk tanpa keizinan adalah dilarang sama sekali.

Sekian terima kasih. Kredit untuk Jardness.com atas kenyataan di atas.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...