Sunday, March 13, 2011

Ketahuilah Keguguran Itu

Salam sayang,

Hari nih hari Ahad. Fuh...lega beb, dah abis seksa aku jawab test...then, tetiba kaki aku rasa gatal nak gi IKEA pulak...hehehe...kalu tak dapat pergi ke IKEA pun, pegi GIANT pun jadilah...nak melepaskan gian...sambil memotong rambut bagai menebas lalang dibelakang rumah, dan membasuh kereta di kedai Dobi kereta...haahhhah...ade tak orang panggil kedai Dobi Kereta????

Dan...tikamana aku berkeliaran keluar menghirup udara segar, mesti aku terpandang pasangan yang begitu romantika, kekasih yang sedang bermadu asmaradana, dan sebagainya..Tapi, perlulah diingatkan, kejadian penyakit sosial masa kini makin parah, makin menjadi - jadi. Aku pun menjadi risau dan sedih...mana tak nya, Buang anak sana sini, tetiba jumpe kat sungai lah, tepi sampah lah, eee...macam - macamlah...so, memang aku risau akan keselamatan anak gadis diluar sana....Please, take care of your self okeh..my little fellows. 

So, tetiba, aku dapat idea macam mana nak menyedarkan diri aku sendiri aar tak menjauhi penyakit sosial nih...ape - aper pun, thanks ek, Sekamar Rindu..yang mengetengahkan isu nih balik, aku just tempek kat sini dengan izin beliau...

So, jom check it out okeh....let rollin.



.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

all gambar adelah di sponser oleh  Sekamar Rindu

kasihan bayi ini, kalu korang nak tau, inilah hasil keguguran bayi..

sebelum mengalami trauma yang serius, marilah sama - sama membanteras kezaliman ini...okeh...


p.s : apa pendapat korang pulak???pada aku, tidak perlulah menunding jari kat sesiapa, tidak perlulah mencari silap siapa, cuma yang penting adalah menanam keinsafan dalam diri sendiri, dan minta dijauhi. Semoga Allah melindungi kita semua...amin...


p.s : kalau nak tau, kebanyakkan ibu yang keguguran jenis ini akan menghadapi trauma untuk melupakan janin yang dikandungnya..itu yang pernah aku dengar....just share untuk peringatan bersama.


BERSAMA MEMBANTERAS ZINA


klik SINI untuk tips yang berkaitan dengan membanteras Zina 


Kalau suka, boleh Like:) Kalau minat, boleh Komen:)

14 comments:

misz molecule said...

huhaaa...











tlgla..geli weh

♥sophie♥ said...

kesian ..dah ada bentuk kaki tgn apa semua..
kejam dan tak berhati perut langsong :"(
huhuu..si kecil yg tak berdosa..

LadyRye said...

bukan ibu yang keguguran

tapi ibu yang sengaja menggugurkan!

Yutaka Mushimura said...

miz molecule ; biar kita geli sekarang..jangan biarkan trauma pulak pastuh...okeh...:)

jagalah dirimu wahai wanita...

Yutaka Mushimura said...

sophie : betul..amat kejam...huhuhuhu...sesal dulu pendapatan...sesal kemudian tiada guna...

Yutaka Mushimura said...

Lady Rye : betul tuh..tapi konsep keguguran..beginilah hasilnya...kalu boleh, tolong jaga kandunganmu wahai Lady Rye...yang aku kasihi...:)

Ms Z said...

ishh ishh...

HonEyBuNNy said...

salam..takotttnya...

sekamar rindu said...

salam...

terima kasih...moga anda dirahmati Allah swt menulis entri ini...

terharu membaca entri awak..

Yutaka Mushimura said...

miz Z: perlulah di ambil iktibar buat semua kita bersama2...:P

Yutaka Mushimura said...

Honey: biar takut sekarang...jangan takut kemudian hari..itu lebih memilukan...huhuhuhu..:)

Yutaka Mushimura said...

sekamar rindu: oh tokey entry sudah datang....hahah..tq ek..sbb mengizinkan..

:P marilah kite enjoy da hapdet entry2 yang berilmilah yer...suker baca entry awk gop...:P

LiErOSe~QiEmi said...

manusia yg kejam.. orang len nak dapat baby punye laaaa susah, dia sesedap rase je buang, dah ada bentuk tuu.. mmg ngok!!!!

harap2 baby dalam perut aku ni sehat je manjang..

Yutaka Mushimura said...

CP Bunga..tuh la pasal...menakutkan...betul tak...:I

sy doakan baby adelah sehat...amin..

~~Kenyataan Bertulis~~

Blog kepunyaan Yutaka Mushimura atau RisingSunAwakenMoon.blogspot.com adalah blog peribadi. Semua entri yang dihasilkan adalah berkisarkan kepada pendapat peribadi semata-mata sahaja. Blog ini juga mengandungi maklumat yang dikumpulkan bagi tujuan rujukan sahaja di masa tua tuan empunya blog serta akan diabadikan sehingga ke anak cucu. Sebarang penggunaan bahan dari blog ini adalah atas risiko pengunjung sepenuhnya.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang bentuk kerugian, secara langsung atau tidak dari maklumat dalam blog ini. Mohon untuk pastikan pengunjung blog ini berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini sebab pemilik blog tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas segala komen-komen yang diberikan oleh pengunjung. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pengunjung itu sendiri. Pemilik blog juga tidak menjamin ketepatan maklumat yang dipautkan dalam mana-mana entri.

Pemilik belog ini juga berhak untuk diberikan kredit sekiranya terdapat plagiat dari mana - mana entri yang telah dijadikan rujukan dengan izin. Segala aktiviti plagiat yang dirujuk tanpa keizinan adalah dilarang sama sekali.

Sekian terima kasih. Kredit untuk Jardness.com atas kenyataan di atas.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...