Thursday, January 13, 2011

Pembelian Panik Minyak Masak, Kelapa Parut, Santan - Itu Mungkin Strategik Perniagaan

Salam sayang,

Edit dari Yahoo Image
Ini hanya Minyak Masak Cap Kaki Lima Suku, akan diproduce oleh aku bila dah kaya raya.

tetiba nak share idea pasal Pembelian Panik....em..mungkin korang pernah dengar. Mungkin x pernah dengar...yer arr...pasal permbelian panik nie aku pikir just an idea ja.

Semua orang pakat beli secara borong minyak sana sini, minyak masak la, santan la, kelape parut la...kelape yg x cukup parut la, kelape yang dikencing oleh penjual kate kelapa baru la....semua itu aper....

Pada pendapat aku, ini mungkin strategi perniagan yang dicanang baik punyer untuk menghabiskan stok kat kilang kan...so, aper pendapat korang biler korang jadi tokey kilang yang dah penuh asset kat kilang, sewa pon jadi mahal 2 - 3 kali ganda....tuh hanya pendapat ja ek...korang pikir sendiri salah ke betul ke.

Dair pembacaan buku Win Wihout Fighting - Learn From Sun Tzu

Empathy gives us power over others( Khoo Kheng - Hor, 2007)

Vistory rests with the superior general who size up his enemy... (Sun Tzu)

so per pendapat korang???


GA aku nak tamat 15 Januari 2011..kalu minat, klik SINI

Kalau suka, boleh Like:) Kalau minat, boleh Komen:)

5 comments:

ciK mOt ©™ said...

tuan rumah...ooo tuan rumah...naperlah iklan nuffnang ada kat tengah laman ni...
payoh benar makcik datang nak baca entry...
dah ler makcik rabun...bos bos....

Seimura said...

strategik atau strategi? lain maknanya tu.

Yutaka Mushimura said...

cik mot: eh..dah boh kat bottom right page ar...apesal dok tengah2 pulak ek...aigoo...

cuba cik mot tgk belog cik epal pulak...dia pon dok ketak iklan kat bottom right...so..cuba bukak page cik epal...kalu xde masalah, gitau sini ek..nanti sy try ubahkan untuk cik mot...:)

Yutaka Mushimura said...

seimura: dah tukar...awk sgt prihatin...trima kasih ek..sy budak baru belajr..kalu salah tolong tunjukkan....:)

maklumlah,org jepon baru belaja bahasa melayu.

zahar said...

yer, logik jugak tu, untuk laku minyak nak abiskan stok kut

~~Kenyataan Bertulis~~

Blog kepunyaan Yutaka Mushimura atau RisingSunAwakenMoon.blogspot.com adalah blog peribadi. Semua entri yang dihasilkan adalah berkisarkan kepada pendapat peribadi semata-mata sahaja. Blog ini juga mengandungi maklumat yang dikumpulkan bagi tujuan rujukan sahaja di masa tua tuan empunya blog serta akan diabadikan sehingga ke anak cucu. Sebarang penggunaan bahan dari blog ini adalah atas risiko pengunjung sepenuhnya.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang bentuk kerugian, secara langsung atau tidak dari maklumat dalam blog ini. Mohon untuk pastikan pengunjung blog ini berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini sebab pemilik blog tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas segala komen-komen yang diberikan oleh pengunjung. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pengunjung itu sendiri. Pemilik blog juga tidak menjamin ketepatan maklumat yang dipautkan dalam mana-mana entri.

Pemilik belog ini juga berhak untuk diberikan kredit sekiranya terdapat plagiat dari mana - mana entri yang telah dijadikan rujukan dengan izin. Segala aktiviti plagiat yang dirujuk tanpa keizinan adalah dilarang sama sekali.

Sekian terima kasih. Kredit untuk Jardness.com atas kenyataan di atas.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...