Thursday, December 16, 2010

Moroccan Rose - Rose Du Maroc

Salam sayang kat korang,

kali nih nak share citer pasal minyak wangi yang aku rase ramai girlz - gilrz kat luar sana pakai. Lepas di 'test' lat kedai yang jual perfume nie, aku rase nak bagi bintang lah kat product nih...nah, amek selepuk. 

10 / 10 bintang...penuh.markah penuh. 

Antara lain xtiviti aku kat kuantan tempoh hari tuh adalah untuk mencari sebuah pefume yang pada aku sgt2 wangi. dek penangan aura aroma kawan aku pakai. So, aku pun pergilah ke kedai yang kawan aku suggest. Sememangnyer kedai tuh sangat famous amos dikalangan girlz - gilrz, sampaikan aku gi usha kat kedai tuh terus ade ayat gini:

Penjual Wanita Berwajah Ayu  : Nak beli perfume ker?
Yutaka  : Yer, sy nak tawu ade jual perfume bawu ROSE???
Penjual Wanita Berwajah Ayu : Ada.Ada. Yang nie kami buat promotion price, RM 75.Perfume nie diperbuat dari 100% dari bawu ROSE sebenar dan xde bahan berasaskan haiwan.
Yutaka : Oh yer ker. Nama perfume nih MOROCCAN ROSE ek...woohaaa...(betul...kawan aku cakap..memang betul. x sia - sia aku tanyer dia secara direct.)
Penjual Wanita Berwajah Ayu : Nih nak beli untuk awek ker???
Yutaka : Grrrrrr....

So.aku pon survey ja..just survey semua perfume dalam tuh hampir 45 minit abes semua info aku tanyer....tapi, yang Japanese Cherry Blossom perfume, bawu dia aku x suker....

Dan, akhirnya, aku beli atas pertolongan kawan aku tuh...nak cari kedai BODY SHOP...kang kee tanyer soalan yang sama.....huhuhuhuhu.


Kredit kat BODY SHOP webpage

p.s: pada kawan aku tuh...Cik Puan T.....tq ek..like u very very MUCH. Ehhhh...like ur aroomaaa so so much.

2 comments:

tia said...

eau de toilette ni bau dye tak tahan lame kan ?

Yutaka Mushimura said...

hehhe...kalu x silap aku...betul lah tuh...

sebab EDT = 1 - 6% perfume concentrates.

EDP = 7 - 15% perfume concentration

ko bleh rujuk sini.
http://ask.yahoo.com/20030226.html

~~Kenyataan Bertulis~~

Blog kepunyaan Yutaka Mushimura atau RisingSunAwakenMoon.blogspot.com adalah blog peribadi. Semua entri yang dihasilkan adalah berkisarkan kepada pendapat peribadi semata-mata sahaja. Blog ini juga mengandungi maklumat yang dikumpulkan bagi tujuan rujukan sahaja di masa tua tuan empunya blog serta akan diabadikan sehingga ke anak cucu. Sebarang penggunaan bahan dari blog ini adalah atas risiko pengunjung sepenuhnya.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang bentuk kerugian, secara langsung atau tidak dari maklumat dalam blog ini. Mohon untuk pastikan pengunjung blog ini berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini sebab pemilik blog tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas segala komen-komen yang diberikan oleh pengunjung. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pengunjung itu sendiri. Pemilik blog juga tidak menjamin ketepatan maklumat yang dipautkan dalam mana-mana entri.

Pemilik belog ini juga berhak untuk diberikan kredit sekiranya terdapat plagiat dari mana - mana entri yang telah dijadikan rujukan dengan izin. Segala aktiviti plagiat yang dirujuk tanpa keizinan adalah dilarang sama sekali.

Sekian terima kasih. Kredit untuk Jardness.com atas kenyataan di atas.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...