Tuesday, January 7, 2014

Tanggal Ke 11 Di Makam Keabadian | Cintaku

kredit kat pakcik goggle
Salam,

Hari ini still mood Pujangga Malam Kurun ke 10 Masihi balik ye kawan - kawan.

Telah sampai di gigi air sungai Makam jua hamba bersama sebuah rakit besar serta ia akan buah tangan yang tak terperi banyaknya untuk santapan dan hantaran buat Tengku Terutama Tanah Negara Indra Rasia.
Tiada seorang dayang pengapit hatta seorang pembantu untuk hamba melayari sungai Makam. InsyaAllah akan sampai kiranya hamba berdayung perlahan - lahan dan perlu akan tempat persinggahan berdikit - dikit tiada pula perlu lekaan.

Bak kata Saidina Ali Abi Talib r.a, Kejayaan seseorang hamba itu tidak datang pada yang leka lagi alpa.

Akan sampaikah akan hamba ke Tanah Negara Indra Rasia itu???Nantikan episod seterusnya.


Kalau suka, boleh Like:) Kalau minat, boleh Komen:)

0 comments:

~~Kenyataan Bertulis~~

Blog kepunyaan Yutaka Mushimura atau RisingSunAwakenMoon.blogspot.com adalah blog peribadi. Semua entri yang dihasilkan adalah berkisarkan kepada pendapat peribadi semata-mata sahaja. Blog ini juga mengandungi maklumat yang dikumpulkan bagi tujuan rujukan sahaja di masa tua tuan empunya blog serta akan diabadikan sehingga ke anak cucu. Sebarang penggunaan bahan dari blog ini adalah atas risiko pengunjung sepenuhnya.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang bentuk kerugian, secara langsung atau tidak dari maklumat dalam blog ini. Mohon untuk pastikan pengunjung blog ini berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini sebab pemilik blog tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas segala komen-komen yang diberikan oleh pengunjung. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pengunjung itu sendiri. Pemilik blog juga tidak menjamin ketepatan maklumat yang dipautkan dalam mana-mana entri.

Pemilik belog ini juga berhak untuk diberikan kredit sekiranya terdapat plagiat dari mana - mana entri yang telah dijadikan rujukan dengan izin. Segala aktiviti plagiat yang dirujuk tanpa keizinan adalah dilarang sama sekali.

Sekian terima kasih. Kredit untuk Jardness.com atas kenyataan di atas.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...