Monday, August 8, 2011

Bonus | Kakitangan Kerajaan Tahun 2011

Kredit kat Lenovo
Salam,

Hai korang...dah berbuka ker???aku dah berbuka....sedang elok aku menjamah nasi lalu tersembur keluar semua makanan dek pengumuman Dato' Seri Najib Abdul Razak atas pemberian minimum RM 500 kepada seluruh kakitangan  kerajaan. Woohaaa....





Intro tak hingat donia....acah ja...sila pikir aku tengah makan kurma lalu terpacullah biji kurma ke peti tivi...

Semoga korang semua yang dapat bonus...berbelanjalah dengan berkhemah ek...sambil memasang kanopi di SOGO, CAREFOUR, GIANT, PARKSON....

sebab dengan memasang kanopi, berkemungkinan korang boleh bersembahyang terawih kat sana jugak....okeh tak??haahaha...jangan terasa ek...just melawak ja...sila jangan amek ati...


Kalau suka, boleh Like:) Kalau minat, boleh Komen:)

4 comments:

taliff said...

RM500 minimun untuk kakitangan kerajaan...Bonus sebenar adalah setengah bulan gaji untuk semua penjawat awam!! Hahahaha...treuskan menyembur makanan ke TV

khairul said...

untungla org kerja gomen...mcm kami yg private sector camna la plak ..huu

Yutaka Mushimura said...

talif: aku tersedak lalu tersembur...woohaa...

itu imaginasi dalam mimpi...

Yutaka Mushimura said...

khairul: private bukan ker dapat bonus 4 bulan gaji ka???

~~Kenyataan Bertulis~~

Blog kepunyaan Yutaka Mushimura atau RisingSunAwakenMoon.blogspot.com adalah blog peribadi. Semua entri yang dihasilkan adalah berkisarkan kepada pendapat peribadi semata-mata sahaja. Blog ini juga mengandungi maklumat yang dikumpulkan bagi tujuan rujukan sahaja di masa tua tuan empunya blog serta akan diabadikan sehingga ke anak cucu. Sebarang penggunaan bahan dari blog ini adalah atas risiko pengunjung sepenuhnya.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang bentuk kerugian, secara langsung atau tidak dari maklumat dalam blog ini. Mohon untuk pastikan pengunjung blog ini berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini sebab pemilik blog tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas segala komen-komen yang diberikan oleh pengunjung. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pengunjung itu sendiri. Pemilik blog juga tidak menjamin ketepatan maklumat yang dipautkan dalam mana-mana entri.

Pemilik belog ini juga berhak untuk diberikan kredit sekiranya terdapat plagiat dari mana - mana entri yang telah dijadikan rujukan dengan izin. Segala aktiviti plagiat yang dirujuk tanpa keizinan adalah dilarang sama sekali.

Sekian terima kasih. Kredit untuk Jardness.com atas kenyataan di atas.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...