Tuesday, August 9, 2011

Buah Bertuah | Tuah Bertuah

kredit kat Yahoo Image
Salam

Aper khabar semua???sihat kan...hahaha...den tau korang semua sihat - sihat aja....kalu tak sihat, sila makan ubat sekarang...

emm...hari nih tajuk agak mengada - ngada...hasil dari perjalanan ke surau. Dan korang jangan salahkan aku ek..aku nak mengarut ari nih..

Buah berbuah dua kali...buah berkenaan dikatakan bertuah akibat berbuah dirumah yang tidak berubah di batang kali dan selalu dimakan oleh sang rubah. Akibat buah berkenaan berbuah dua kali, buah berkenaan dipanggil Buah Bertuah dan sesiapa yang makan Buah Bertuah nih...terus berubah kepada Tuah. Sayang Tuah berubah kepada yang wanita muda remaja....bukan sang Tuah yang didamba sang pujangga dari Melaka.

dah...abes mengarut...sila pikirin sendiri.

p.s: selamat berbuka pose...dah..dah..jangan pikirin lagik...dah magrib dah wehhh....

Kalau suka, boleh Like:) Kalau minat, boleh Komen:)

4 comments:

misz molecule said...

tuah ayam nmpk di kaki.tuah mnusia siapa thu??

tia said...

siriyesss tak pahammm! =.='

Yutaka Mushimura said...

miz molecule: hahahah..ko jawab camnih ek...terbaek!!!!

Yutaka Mushimura said...

tia: takyah paham sangat...haaa..den dah khabar..jgn pikirin lama2...dah masuk berbuka sudah....

~~Kenyataan Bertulis~~

Blog kepunyaan Yutaka Mushimura atau RisingSunAwakenMoon.blogspot.com adalah blog peribadi. Semua entri yang dihasilkan adalah berkisarkan kepada pendapat peribadi semata-mata sahaja. Blog ini juga mengandungi maklumat yang dikumpulkan bagi tujuan rujukan sahaja di masa tua tuan empunya blog serta akan diabadikan sehingga ke anak cucu. Sebarang penggunaan bahan dari blog ini adalah atas risiko pengunjung sepenuhnya.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang bentuk kerugian, secara langsung atau tidak dari maklumat dalam blog ini. Mohon untuk pastikan pengunjung blog ini berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini sebab pemilik blog tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas segala komen-komen yang diberikan oleh pengunjung. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pengunjung itu sendiri. Pemilik blog juga tidak menjamin ketepatan maklumat yang dipautkan dalam mana-mana entri.

Pemilik belog ini juga berhak untuk diberikan kredit sekiranya terdapat plagiat dari mana - mana entri yang telah dijadikan rujukan dengan izin. Segala aktiviti plagiat yang dirujuk tanpa keizinan adalah dilarang sama sekali.

Sekian terima kasih. Kredit untuk Jardness.com atas kenyataan di atas.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...