Friday, July 15, 2011

Sinopsis | Movie | Transformer Dark Of The Moon


Salam,

Hari nih aku nak preview Movie lagi....hhahaha..boleh tak???

okeh. aku mulai ek.

Citer bermula dengan kedahsyatan perang kat Cybertron. Dan ader 1 spaceship terlepas dan kaptennya Sentinal Primer, former Leader of Primer terhempas di bulan dan sarat membawa 100 kapsul yang boleh menjadikan teknologi " Space Bridge".


Dan nak dijadikan cerita, pihak NASA membawa balik teknologi tuh setelah kembali dari bulan melalui Apollo 11...tuh zaman Neil Armstrong pergi ke bulan. Then, setelah beberapa dekad, NASA membuat kajian demi kajian dan berkompromi dengan geng Autobot yang diketuai oleh Optimus Primer. Akhirnya, Optimus Primer dan geng Autobotsnya ke bulan dan bawak balik Sentinel Primer yang dah terdampar di bulan. Akhirnya Sentinel Primer dihidupkan kembali dengan menggunakan life energy Matrik of Leadership...bayangkan cam cas bateri jer okeh...kang boleh sesat pulak...hahhahaha...sambung balik.

Dah wujud Autobots baru, Sentinel Primer yang boleh generate The Pillar( Teknologi Space Bridge) untuk kembalikan Cybertron....tapi, Sentinel Primer belot dengan penduduk bumi, nak jadikan penduduk bumi hamba abdi dan kembalikan Cybertron ke bumi. Acara jahat Sentinel tuh bukan buat sorang - sorang, siap team up dengan Decepticons, geng Megatron....huhuhuhu...tak boleh belah arrr...

so, cam biaselah...Optimus Primer yang berhati mulia menyelamatkan bumi dari menjadikan bumi sebagai Cybertron....so, nak puas hati, jom usha wayang....cerita nih hott okeh...dah meletop - letop. Lagi best tengok 3D. Cerita ini bermula pada 1 Julai 2011.Okeh...:)

kredit kat Goggle Image

Kalau suka, boleh Like:) Kalau minat, boleh Komen:)

4 comments:

taliff said...

Bro, search untuk ceriter nie dah mungkin kurang. Mungkin susah sikit dapat yang kita bincangkan.

Buat yang terbaru. cuba.

Yutaka Mushimura said...

taliff: hahha.okeh2..aku try yang terbaru malam nih...;)

Namee Roslan said...

oh k.

Yutaka Mushimura said...

Namee: heheh...nak jawab Q pulak...hahaha

~~Kenyataan Bertulis~~

Blog kepunyaan Yutaka Mushimura atau RisingSunAwakenMoon.blogspot.com adalah blog peribadi. Semua entri yang dihasilkan adalah berkisarkan kepada pendapat peribadi semata-mata sahaja. Blog ini juga mengandungi maklumat yang dikumpulkan bagi tujuan rujukan sahaja di masa tua tuan empunya blog serta akan diabadikan sehingga ke anak cucu. Sebarang penggunaan bahan dari blog ini adalah atas risiko pengunjung sepenuhnya.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang bentuk kerugian, secara langsung atau tidak dari maklumat dalam blog ini. Mohon untuk pastikan pengunjung blog ini berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini sebab pemilik blog tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas segala komen-komen yang diberikan oleh pengunjung. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pengunjung itu sendiri. Pemilik blog juga tidak menjamin ketepatan maklumat yang dipautkan dalam mana-mana entri.

Pemilik belog ini juga berhak untuk diberikan kredit sekiranya terdapat plagiat dari mana - mana entri yang telah dijadikan rujukan dengan izin. Segala aktiviti plagiat yang dirujuk tanpa keizinan adalah dilarang sama sekali.

Sekian terima kasih. Kredit untuk Jardness.com atas kenyataan di atas.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...