Tuesday, July 26, 2011

Carefree | Hentikan Fitnahmu

kredit kay Yahoo Image
Salam,
Aku tujukan kepada sesape yang pernah dirundung fittnah sebab orang yang disayang...jom melayan lagu lama nih ek....















Carefree - Hentikan Fitnahmu

Aku Rayu Kepadamu,
Hentikanlah Oh Fitnahmu,
Cukup Sudah Siksa Dan Derita Ku Rasa,
Akibat Perbuatanmu....

Mengapakah Kau Tergamak,
Sebar Cerita Bukan - Bukan,
Memburukan Nama Dan Menjatuhkan Maruahku,
Membuat Ku Terhina....

Chorus
Tidak Pernah Aku Sakitimu....
Tidak Pernah Aku Mengganggumu,
Tapi Diri Ini Kau Khianati,
Menyebabkan Kawan - Kawan Membenciku...

Hanya Pada Maha Kuasa,
Aku Minta Dan Berdoa,
Agar Kau Hentikan Fitnahmu Terhadapku,
Biarku Hidup Bahagia....

Repeat Chorus

p.s : ada kalanya hidup setiap insan itu penuh pancaroba....ada masanya insan itu jatuh ditimpa tangga akibat perbuatan insan yang disayang...tapi, aku percaya semua itu ada hikmahnya. InsyaAllah, insan yang bersabar itu diberi darjat yang mulia di masa. Jangan gentar yer....pasti ada ganjarannya di SANA...amin.

Kalau suka, boleh Like:) Kalau minat, boleh Komen:)

2 comments:

TYNTHA LANA said...

kenapa ni yutaka..adakah kamu difitnah? :)

~kesabaran itu memg sgt diperlukan..tapi kita tak boleh duduk menunggu..bg lana kita juga harus bijak mengawal keadaan..

Yutaka Mushimura said...

Lana: so far takder lagik..just teringat kat kawan2 yang pernah difitnah...

that way arr post lagu nih....tuju - tuju kat diorang...:)

~~Kenyataan Bertulis~~

Blog kepunyaan Yutaka Mushimura atau RisingSunAwakenMoon.blogspot.com adalah blog peribadi. Semua entri yang dihasilkan adalah berkisarkan kepada pendapat peribadi semata-mata sahaja. Blog ini juga mengandungi maklumat yang dikumpulkan bagi tujuan rujukan sahaja di masa tua tuan empunya blog serta akan diabadikan sehingga ke anak cucu. Sebarang penggunaan bahan dari blog ini adalah atas risiko pengunjung sepenuhnya.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang bentuk kerugian, secara langsung atau tidak dari maklumat dalam blog ini. Mohon untuk pastikan pengunjung blog ini berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini sebab pemilik blog tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas segala komen-komen yang diberikan oleh pengunjung. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pengunjung itu sendiri. Pemilik blog juga tidak menjamin ketepatan maklumat yang dipautkan dalam mana-mana entri.

Pemilik belog ini juga berhak untuk diberikan kredit sekiranya terdapat plagiat dari mana - mana entri yang telah dijadikan rujukan dengan izin. Segala aktiviti plagiat yang dirujuk tanpa keizinan adalah dilarang sama sekali.

Sekian terima kasih. Kredit untuk Jardness.com atas kenyataan di atas.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...