Thursday, June 9, 2011

Tarah - Tarah Bukit Adelah Sesuatu Yang Merugikan

Salam,

tajuk entry nih ader kaitan dengan bukit - bukit..or gunung ganang....al - maklumlah kan negara kita banyak pembangunan di lereng - lereng bukit...banyak mana pembangunan lereng - lereng bukit tuh, sila tanya pada yang  pakar...okeh.

so, cube korang kaji dari sudut peperangan pulak.....mana yang senang..

  1. kalu musuh datang, dia mudah keluar masuk dari mana....mestilah kawasan yang lapang kan....
  2. bukit - bukau nih sebenanrnyer benteng negara....ce cube korang try pikir camner nak serang musuh korang, kalu musuh korang tuh dok atas bukit.....melainkan bom je bukit tuh ye dak???kalu just direct ja, sure korang kalah, unless korang adelah RAMBO...tengok aja cerita bukit kepong tuh..


p.s: ce cube tengok Kongming serang Cao Cao, walaupun sikit ja tentera Kongming & Liu Bei, tapi still dapat kalahkan Cao Cao, sebab berperang di kawasan bukit or tanah tinggi...so, sila hentikan pembangunan di kawasan tanah tinggi dengan segera...hahahahah:) choi kan aku..:) aku teringin nak jadi ahli strategist...cam Kongming....sape2 leh jadi sifu aku, aku mau jadi protege anda...:)
Kalau suka, boleh Like:) Kalau minat, boleh Komen:)

3 comments:

taliff said...

hahahaha, antara stategi2 yang baik untuk berperang atas bukit kerana pemandangan...tak payah sebut pasal cao cao, zaman nabi muhammad pun dah praktikkan perkara nie...Nak carik mentor? Ce baca kish2 nabi...huhuhuh..insya-allah...dapat ilmu

Yutaka Mushimura said...

taliff:tepat..so jgn tarah bukit sesuka hati...nnati tak dapat berperang dengan baik..ce cube tengok Korea..sanggup buat terowong....

Nur Hawa Mohd Zin said...

betul..dan bukit bukau juga mengukuhkan bumi..heheh

~~Kenyataan Bertulis~~

Blog kepunyaan Yutaka Mushimura atau RisingSunAwakenMoon.blogspot.com adalah blog peribadi. Semua entri yang dihasilkan adalah berkisarkan kepada pendapat peribadi semata-mata sahaja. Blog ini juga mengandungi maklumat yang dikumpulkan bagi tujuan rujukan sahaja di masa tua tuan empunya blog serta akan diabadikan sehingga ke anak cucu. Sebarang penggunaan bahan dari blog ini adalah atas risiko pengunjung sepenuhnya.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang bentuk kerugian, secara langsung atau tidak dari maklumat dalam blog ini. Mohon untuk pastikan pengunjung blog ini berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini sebab pemilik blog tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas segala komen-komen yang diberikan oleh pengunjung. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pengunjung itu sendiri. Pemilik blog juga tidak menjamin ketepatan maklumat yang dipautkan dalam mana-mana entri.

Pemilik belog ini juga berhak untuk diberikan kredit sekiranya terdapat plagiat dari mana - mana entri yang telah dijadikan rujukan dengan izin. Segala aktiviti plagiat yang dirujuk tanpa keizinan adalah dilarang sama sekali.

Sekian terima kasih. Kredit untuk Jardness.com atas kenyataan di atas.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...