Saturday, May 7, 2011

Hati - Hati Teknik Perompak Di Jalanan

Salam,

Hari nih aku nak share ape pesanan dari PDRM...yang ini akan buat korang lebih hati - hati...


Pesanan PDRM  

Jika anda sedang memandu di waktu malam,& cermin kereta anda dilepar telur ayam.Jangan on wiper@pancut air.Terus memandu dengan apa yang mampu dilihat,hingga tiba di tempat selamat.Ini kerana jika telur ayam bercampur dengan air ia akan jadi susu,& akan kaburkan 92.5% tahap penglihatan mata kita,yang akan memaksa kita berhenti tepi jalan,& disitulah kita akan menjadi mangsa perompak.Inilah teknik baru digunakan oleh perompak...berhati2.......just share...

sumber asal diambil dari..Nota Nieeza

Kalau suka, boleh Like:) Kalau minat, boleh Komen:)

2 comments:

Nur Hawa Mohd Zin said...

tq info..skunk macam2 cara orang nak rompak..hari tu kat kg..ada nenek hampir diragut nyawa selepas ada sorang mamat datang nak pnjam spanar sebab motor rosak..terus samun nenek tu..rantai zulian..selamat nyawa tak amik

Yutaka Mushimura said...

Hawa : ahdoooiiiii...zhulian pun nak ragut...bukan boleh jual pun....huhuhuhu...sian nenek tuh....

takder mood nak celebrate Hari Ibu kan...ahdoooiii:(

~~Kenyataan Bertulis~~

Blog kepunyaan Yutaka Mushimura atau RisingSunAwakenMoon.blogspot.com adalah blog peribadi. Semua entri yang dihasilkan adalah berkisarkan kepada pendapat peribadi semata-mata sahaja. Blog ini juga mengandungi maklumat yang dikumpulkan bagi tujuan rujukan sahaja di masa tua tuan empunya blog serta akan diabadikan sehingga ke anak cucu. Sebarang penggunaan bahan dari blog ini adalah atas risiko pengunjung sepenuhnya.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang bentuk kerugian, secara langsung atau tidak dari maklumat dalam blog ini. Mohon untuk pastikan pengunjung blog ini berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini sebab pemilik blog tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas segala komen-komen yang diberikan oleh pengunjung. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pengunjung itu sendiri. Pemilik blog juga tidak menjamin ketepatan maklumat yang dipautkan dalam mana-mana entri.

Pemilik belog ini juga berhak untuk diberikan kredit sekiranya terdapat plagiat dari mana - mana entri yang telah dijadikan rujukan dengan izin. Segala aktiviti plagiat yang dirujuk tanpa keizinan adalah dilarang sama sekali.

Sekian terima kasih. Kredit untuk Jardness.com atas kenyataan di atas.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...