Thursday, April 28, 2011

Penyakit Jantung Bolehkah Dicegah???

Salam sayang,

hari nih aku nak share tips pasal jantung lagik....hahhahaks.

Penyakit Jantung - Bolehkah ia dapat dicegah tanpa menjalani pembedahan?
 
Dr. Satish Gupta dari India menyatakan bahawa, menerusi 'Program Rehabilitasi Kadialogi dan Kardiak (CAD)' yang beliau telah mencipta selama 10 tahun, pesakit-pesakit jantung yang menghidapi masalah tersumbat saluran darah dari 60 hingga 90% dapat menghapuskannya dan baikpulih sepenuhnya dalam tempoh 8 bulan. Punca utama hasil kejayaan  penyelidikan ini adalah berdasarkan membentuk gaya hidup sihat yang menjadi kunci proses pemulihan kesihatan ini.

Dr. Gupta dianugerahkan dengan Anugerah Kecemerlangan Perubatan Abad ke-21 dari Bangsa-bangsa Bersatu dan IAEWP serta Anugerah Saintis Cemerlang dari IBC, Cambridge, UK dan ABI, Amerika Syarikat.

Penyakit jantung merupakan pembunuh terulung yang membawa kematian sebayak 40% di seluruh dunia. Dr. Gupta telah berjaya membentuk Model Kesihatan Insan bagi Abad ke-21 yang meliputi aspek-aspek fisikal, minda, dan spiritual dalam proses mencegah serangan sakit jantung dan strok. Beliau telah menjelajahi seluruh dunia dalam menyebarkan hasil penemuan dan penyelidikan beliau. 

Dr. Satish Gupta akan memberi ceramah umum PERCUMA dalam Bahasa Inggeris bertajuk
"Perlindungan Jantung 3-Dimensi" (3-Dimensional Heart Care)
di Wisma MCA, Auditorium, Jalan Ampang pada 28 April 2010 (Khamis) pukul 7.00 malam.   
Risalah program ini disertakan bersama-sama ini.


Maklumat ini pasti dapat menyelamatkan nyawa seseorang! 
Jika kita sihat, produktiviti pasti meningkat!
Klik untuk pembesaran seluas - luasnyer..okeh...:)

kredit to Sarala Poongavanam

Kalau suka, boleh Like:) Kalau minat, boleh Komen:)

0 comments:

~~Kenyataan Bertulis~~

Blog kepunyaan Yutaka Mushimura atau RisingSunAwakenMoon.blogspot.com adalah blog peribadi. Semua entri yang dihasilkan adalah berkisarkan kepada pendapat peribadi semata-mata sahaja. Blog ini juga mengandungi maklumat yang dikumpulkan bagi tujuan rujukan sahaja di masa tua tuan empunya blog serta akan diabadikan sehingga ke anak cucu. Sebarang penggunaan bahan dari blog ini adalah atas risiko pengunjung sepenuhnya.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang bentuk kerugian, secara langsung atau tidak dari maklumat dalam blog ini. Mohon untuk pastikan pengunjung blog ini berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini sebab pemilik blog tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas segala komen-komen yang diberikan oleh pengunjung. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pengunjung itu sendiri. Pemilik blog juga tidak menjamin ketepatan maklumat yang dipautkan dalam mana-mana entri.

Pemilik belog ini juga berhak untuk diberikan kredit sekiranya terdapat plagiat dari mana - mana entri yang telah dijadikan rujukan dengan izin. Segala aktiviti plagiat yang dirujuk tanpa keizinan adalah dilarang sama sekali.

Sekian terima kasih. Kredit untuk Jardness.com atas kenyataan di atas.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...