Wednesday, February 2, 2011

Happy Chinese New Year 2011

Salam,

Waktu aku hapdet entry nih, aku dah rebah dari demam...still batuk - batuk siket - siket.tq korang sebab doakan aku ek..kali nih aku nak cerita pasal CYN....bukanlah CNN ek..aku bukan wartawan macam 
Bro Jai Teratakarmo

Untuk pengetahuan korang, tahun untuk kali nih dalam kalender orang cina adalah tahun Arnab. Kalau korang perasaan, setiap kali korang pasang tibi channel 1 - 100....korang akan nampak iklan ikon bulu - bulu putih comel - comel jer....dok toing - toing, loncat - loncat tanda gembira. kalu x percaya, gi usha tibi...

Oleh kerana tahun nih adalah tahun Arnab, yang gurl - gurl soka tuh, meh aku amek maklumat dari chinese culture ek...Jap .jap..aku nak salin....

kredit dari Yahoo Image dan Tokey Arnab 1
panjang giler arrr..telinga..:)

People born in the Year of the Rabbit are articulate, talented, and ambitious. They are virtuous, reserved, and have excellent taste. Rabbit people are admired, trusted, and are often financially lucky. They are fond of gossip but are tactful and generally kind. Rabbit people seldom lose their temper. They are clever at business and being conscientious, never back out of a contract. They would make good gamblers for they have the uncanny gift of choosing the right thing. However, they seldom gamble, as they are conservative and wise. They are most compatible with those born in the years of the Sheep, Pig, and Dog.

Bahasa Melayunya....berbunyi...gini,

kredit dari Yahoo Image


Orang yang lahir pada Tahun Arnab adalah seorang yang artikulasi, berbakat dan hebat. Mereka adalah berbudi luhur, dilindungi dan mempunyai sikap yang sangat baik. Orang yang lahir tahun Arnab juga sangat dikagumi, dipercayai dan seringkali membawa keuntungan dalam kewangannya. Mereka sukakan gosip, namun bijaksana dan umumnya baik. Orang yang lahir pada tahun Arnab jarang menunjukkan marah, pintar dalam perniagaan, teliti dan tidak pernah mundur ke belakang dalam mencapai sesuatu.

Mereka juga selalu membuat keputusan yang baik kerana dikurniakan sesuatu yang luar biasa dalam memilih hal yang benar. Namun, mereka jarang berjudi disebabkan oleh kerana mereka konsevatif dan bijaksana. Mereka paling serasi dengan seseorang yang lahir pada tahun berikut: Tahun Kambing, Babi dan Anjing

okeh.. Harap, korang enjoy reading aku punye belog nih ek..OOOpppsss..terlupa pulak. Dalam kesempatan nih, aku nak wish gak kat kawan - kawan aku yang chinese.

HAPPY CHINESE NEW YEAR

RABBIT YEAR.

Hope this year will give more shining and luckiest year for you all.

Kredit dari Yahoo image dan Tokey Arnab 2
Yang nih adalah arnab spesis Angora..nak tahu lebih lanjutnyerrr...
klik

okeh...tata..

p.s: kalau tak silap aku, waktu nih kul 5.30..penuh ar gerai - gerai, restoren - restoren, pasal semua chinese pi  pakat serbu makan dok tempah meja bulat sorang satu...hehheh...ape2 pun, please enjoy your meal okeh...:)

p.s: Keadaan di manjung dan sekitar Lumut masih dalam sesak dengan kereta. Mungkin sebab semua Malaysian mai pakat dok berkampung kat sini.....terasa cam KL pulak kat sini....hehhehe...tata.

Kalau suka, boleh Like:) Kalau minat, boleh Komen:)

0 comments:

~~Kenyataan Bertulis~~

Blog kepunyaan Yutaka Mushimura atau RisingSunAwakenMoon.blogspot.com adalah blog peribadi. Semua entri yang dihasilkan adalah berkisarkan kepada pendapat peribadi semata-mata sahaja. Blog ini juga mengandungi maklumat yang dikumpulkan bagi tujuan rujukan sahaja di masa tua tuan empunya blog serta akan diabadikan sehingga ke anak cucu. Sebarang penggunaan bahan dari blog ini adalah atas risiko pengunjung sepenuhnya.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang bentuk kerugian, secara langsung atau tidak dari maklumat dalam blog ini. Mohon untuk pastikan pengunjung blog ini berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini sebab pemilik blog tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas segala komen-komen yang diberikan oleh pengunjung. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pengunjung itu sendiri. Pemilik blog juga tidak menjamin ketepatan maklumat yang dipautkan dalam mana-mana entri.

Pemilik belog ini juga berhak untuk diberikan kredit sekiranya terdapat plagiat dari mana - mana entri yang telah dijadikan rujukan dengan izin. Segala aktiviti plagiat yang dirujuk tanpa keizinan adalah dilarang sama sekali.

Sekian terima kasih. Kredit untuk Jardness.com atas kenyataan di atas.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...