Thursday, February 3, 2011

Nak Pilih Brand Lappy Mana Satu Nih???

Salam,

Hari nih aku nak mintak pendapat korang, yer arr..kadang - kadang kalau nak buat keputusan, kene gop mintak pandangan secara meluas...barulah keputusan tuh gempak....betul x???


kredit dari Yahoo Image
Laptop Apple...perh.....pakai Mac pulak...xpakai windows...huhuhu

So far, adik aku tanya kat aku, mana satu brand laptop yang best??? ada ke dia tanyer aku...aku bukannyer pakar bab gini...bab laptop or lappy lappy nih....so, oleh sebab aku pun x tahu nak jawab macam mana, apa kata aku terus je mintak pendapat secara umum gitu. Betul x korang???

Emm..sepanjang pengamatan koranglah, brand laptop aper yang best dan lebih tahan lama???Adik aku cakap, brand Compact dan HP still x beberapa elok....brand Acer pulak pun aku tanya kedai, barang sparepart mudah dapat, cuma kadang - kadang still x beberapa elok...huhuhuhu..

pening ar aku weh....still x tahu mana satu brand yang tahan lama dan puas hati pakai....:(

p.s: Korang ada cadangan??Harga dalam lingkungan RM 2500 - RM 3000...kalau ada, please share dengan aku ek...okeh.....

p.s : Lagi satu, kalau nak beli laptop, sekarang mesti dapat murah siket kan..maklumlah..mood dalam CYN lagik kan....pada tokey Laptop....kasik arr discount siket meh....untuk adik aku....bleh??


Kalau suka, boleh Like:) Kalau minat, boleh Komen:)

10 comments:

Sam Posmen said...

ello,

aku suggest lenovo z460 sebab aku baru je angkat satu minggu lepas. hehe. specs sempoi.

http://samposmen.blogspot.com/2011/01/antara-acer-atau-lenovo.html

Yutaka Mushimura said...

Sam: oh..yer ker??lenovo xde masalah ka????

hiro said...

campaq.

Cik Odie said...

cube lah amik dell inspiron 14R..aku pakai okeh jee..=)

platipus said...

dell...compact..tp LENOVO terbaik ah

Yutaka Mushimura said...

hiro: nak campaq bende???aku rase campaq nih selalu penyakit nak on lappy...selalu kawan aku dapat jenis batch lappy tara tuh...

bleh search goggle: compact hp problem.

hehehhe

Yutaka Mushimura said...

cik Odie: oh..dell pon terbaik weh..tuh ar rencam

Yutaka Mushimura said...

platipus: aaarrr..ko orang ketiga cakap Lenovo..hehhehe..

tq ek..bagi cadangan...okeh.:)

Nasriq said...

beli la brand apa pun... yang penting spec mantop... brand tu baju jea... dekat dalam semua sama... intel gak... lepas tu selalu servis... ok la tu... boleh pakai sampai mati...

Yutaka Mushimura said...

nas: oh..gitu ak....ok..ok..paham doh bro....tq ber riban2 lemon..

~~Kenyataan Bertulis~~

Blog kepunyaan Yutaka Mushimura atau RisingSunAwakenMoon.blogspot.com adalah blog peribadi. Semua entri yang dihasilkan adalah berkisarkan kepada pendapat peribadi semata-mata sahaja. Blog ini juga mengandungi maklumat yang dikumpulkan bagi tujuan rujukan sahaja di masa tua tuan empunya blog serta akan diabadikan sehingga ke anak cucu. Sebarang penggunaan bahan dari blog ini adalah atas risiko pengunjung sepenuhnya.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang bentuk kerugian, secara langsung atau tidak dari maklumat dalam blog ini. Mohon untuk pastikan pengunjung blog ini berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini sebab pemilik blog tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas segala komen-komen yang diberikan oleh pengunjung. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pengunjung itu sendiri. Pemilik blog juga tidak menjamin ketepatan maklumat yang dipautkan dalam mana-mana entri.

Pemilik belog ini juga berhak untuk diberikan kredit sekiranya terdapat plagiat dari mana - mana entri yang telah dijadikan rujukan dengan izin. Segala aktiviti plagiat yang dirujuk tanpa keizinan adalah dilarang sama sekali.

Sekian terima kasih. Kredit untuk Jardness.com atas kenyataan di atas.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...