Friday, December 24, 2010

Preview Movie | The Chronicles Of Narnia: The Voyage Of The Dawn Treader

Salam sayang,

Aper khabar korang???sihat??

kredit dari wikipedia

Hari nie aku nak buat preview movie Narnia yang aku dok usha dengan kawan aku. Kalau tak silap, movie Narnia nie ade banyak chapter kan.....tak ingat aku...banyak sangat...hahahaha

Tapi, kali nie movie Narnia mengisahkan 3 orang ja watak utama, salah satunya adalah orang baru, Eustace. Lagi 2 watak tuh korang da kenal kot, Lucy dan Edmund. Kisah bermula dengan kehadiran Lucy memandang sebuah potret di rumah Eustace. Sebuah potret sebuah kapal klasik yang sedang berada di lautan. Tak lama lepas tuh, Lucy agak pelik melihat kapal dan lautan dalam potret tuh seakan - akan menjadi realiti dan terus....

Potret tuh mengeluarkan air yang deras dan tiba - tiba ja 3 orang watak tuh berada di dalam Narnia world....memang nampak happening gilos arrr.....

So, bermulalah pengembaraan 3 orang ni bersama Prince Caspian untuk menjejak 6 bilah pedang yang digunakan oleh pembesar - pembesar zaman Aslan. Dalam cerita ni, si Singa Aslan x banyak muncul..kejap ja..lebih kurang 10 - 15 minit ja....

Seperti biasa, cerita Narnia nie ada watak jahat...kali ni watak jahat adalah berbentuk asap hijau - hijau yang boleh pukau dan melenyapkan sesiapa yang menghampirinya. So, kalu nak tahu watak jahat nie....ape kater korang gi tengok sendiri ek..sementara masih ada.

kredit dari yahoo image
kawan aku kate dia suka tengok Narnia sebab ASLAN....korang camner??

Aku dan kawan aku tuh bagi same rating star - 3.5 / 5. itu pendapat aku ek, korang mungkin lagi tinggi kot.....

p.s : pada kawan aku yang join the forum korum, tq ek sebab drive laju - laju sampai pokok sena...hahhaha...ko memang best ar, kalu ko x bawak laju - laju, sure x dapat tengok wayang kan.....:)

minat nak join GA aku....korang klik SINI ek....15 Januari 2011 nak tutup.


4 comments:

J.M.R said...

kewl..igtkn cam xbest je citer narnia nih...

Yutaka Mushimura said...

bro JMR....woohaa..nie blog otai datang lorrr...

memang ketip2 arr bro movies nie...layan bro...layan...

MisZ Aien said...

yutaka,
mau mintak cerita..hahaha
suka tgk aslan..cool giler..
mana abg lucy sorg lg...xblkon dh ke

Yutaka Mushimura said...

aien:xde la..ade 3watak jaa...tapi best gop laaa....

abg luy x berlakon doohh...:)

Aslan memang terbaik dan cooolll..

~~Kenyataan Bertulis~~

Blog kepunyaan Yutaka Mushimura atau RisingSunAwakenMoon.blogspot.com adalah blog peribadi. Semua entri yang dihasilkan adalah berkisarkan kepada pendapat peribadi semata-mata sahaja. Blog ini juga mengandungi maklumat yang dikumpulkan bagi tujuan rujukan sahaja di masa tua tuan empunya blog serta akan diabadikan sehingga ke anak cucu. Sebarang penggunaan bahan dari blog ini adalah atas risiko pengunjung sepenuhnya.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang bentuk kerugian, secara langsung atau tidak dari maklumat dalam blog ini. Mohon untuk pastikan pengunjung blog ini berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini sebab pemilik blog tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas segala komen-komen yang diberikan oleh pengunjung. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pengunjung itu sendiri. Pemilik blog juga tidak menjamin ketepatan maklumat yang dipautkan dalam mana-mana entri.

Pemilik belog ini juga berhak untuk diberikan kredit sekiranya terdapat plagiat dari mana - mana entri yang telah dijadikan rujukan dengan izin. Segala aktiviti plagiat yang dirujuk tanpa keizinan adalah dilarang sama sekali.

Sekian terima kasih. Kredit untuk Jardness.com atas kenyataan di atas.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...