Monday, November 29, 2010

Preview Movie Rapunzel

tengahari kat korang,

n3 nih aq nak buat preview pada citer Rapunzel, citer ala - ala fantasi gitu. pada yang sookaa citer - citer Walt Disney nih, pada aq memang berbaloi. Pasal ape aq cakap gini....pasal citer nih disulam sgn babak yang indah - indah ja...merelit sana...merelit sini....bila kat babak tunggu tanglung - tanglung tuh...

~~masa tuh aq tgk pon rasa nak terbang bagai~~~

~~wooohaaaa~~

kredit picture dari wikipedia
..

..


citer nih pada asalnnyer citer dongeng seorang Puteri(Rapunzel) yang diculik oleh Nenek kebayan (Mother Gothel)...dan diselamatkan oleh si jejaka tanpan a.k.a pencuri yang dikehendaki.(Flynn Rider). hebat gak lah cabaran yang ditempuhi bersama sampai timbul kisah percintaan antara si puteri dan di pencuri....nampak x logik...tp idea hampir sama cam citer P.Ramlee: Abu Hassan Pencuri...hahahah

yang uniknyer citer nih, Rapunzel seorang yang ade kuase ajaib gitu..mempunyai rambut yang panjang berkaki - kaki.xcukup kaki..pakai depa, kalu x cukup depa pakai rantai...xcukup rantai...korang ukur sendiri aiiihhhh...

makneryer panjanglahkan...n dahla panjang, ade kuasa penyembuhan lagik...

yang paling best citer nih terletak pada jalan ceritanya yang bersahaja, mudah difahami, dan bersifat romantis gitu. Seswai ditonton oleh semua orang. kire kategori (U) la nih...

so. ape lagi...jom terjah panggung....n korang kenelah tahan untuk dengar selingan lagu - lagu romantis ala - ala disney tuh....setakat nih aq kire ade 4  - 5 buah lagu ja....oklah tuh...

p.s: Pada Walt Disney, ape kater korang masuk nuffang pulak...untung2 dpt buat iklan citer wayang korang dalam belog aq....woohhhaa...;)



6 comments:

tia said...

klu tgk 3D lagi best tak ? :)



eh, gambar last tuh aku la weh, ape yg sebijik nye ? xphm ..
haha!

Yutaka Mushimura said...

kalu tgk 3D lah la best...aq rase mesti tang tanglung tuh nampak menuju ke arah ko...

aq x sempat tgk 3D dia weh..aigooo.....tp ape salahnye mencuba kan...tia.

emm..aq mati2 minah jepon mane picture last ko tuh..da cam cutey honey da aq tgk...sila pengsan sekarang.:)

Anna Boleyn said...

hoho tak tengok lagi citer ni. sadis sob sob sob :(

CGG said...

hi ..
nice entri

Yutaka Mushimura said...

anne: tgk jgn x tengok...tp kalu layan cite2 desney ala la jiwang lah...:)

Yutaka Mushimura said...

CGG: tq...just share ape2 yg sy tawu untuk tontonan umum n anak2 dimasa depan...

woohaaa..padahal stil single mingle lagi....hhehee:)

~~Kenyataan Bertulis~~

Blog kepunyaan Yutaka Mushimura atau RisingSunAwakenMoon.blogspot.com adalah blog peribadi. Semua entri yang dihasilkan adalah berkisarkan kepada pendapat peribadi semata-mata sahaja. Blog ini juga mengandungi maklumat yang dikumpulkan bagi tujuan rujukan sahaja di masa tua tuan empunya blog serta akan diabadikan sehingga ke anak cucu. Sebarang penggunaan bahan dari blog ini adalah atas risiko pengunjung sepenuhnya.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang bentuk kerugian, secara langsung atau tidak dari maklumat dalam blog ini. Mohon untuk pastikan pengunjung blog ini berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini sebab pemilik blog tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas segala komen-komen yang diberikan oleh pengunjung. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pengunjung itu sendiri. Pemilik blog juga tidak menjamin ketepatan maklumat yang dipautkan dalam mana-mana entri.

Pemilik belog ini juga berhak untuk diberikan kredit sekiranya terdapat plagiat dari mana - mana entri yang telah dijadikan rujukan dengan izin. Segala aktiviti plagiat yang dirujuk tanpa keizinan adalah dilarang sama sekali.

Sekian terima kasih. Kredit untuk Jardness.com atas kenyataan di atas.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...