Monday, November 15, 2010

Tip Kenapa Kene Minum Air.

Salam Choki - Choki kt korang,

ari nih aq nak share maklumat yang aq dapat untuk korang yang aq sayang.Ooohhh....N3 kali nih nak citer pasal per kiter perlu makan air, xmati kalu x minum nasik or bende2 berat......

~~saja aq terbalikkan kosa kate tuh ek~~

rupe2nyer, kalu kite makan air pada waktu - waktu tertentu, kite punyer body akan bagi maximize effective.tuh adelah kajian yang aq dapat dari sumber yang boleh dipercayai...

so, ni kajian tuh kater kalu makan air.


Correct timing to drink water, will maximize its effectiveness on the Human body.


Two (02) glass of water - After waking up - Helps activate internal organs

One (01) glass of water - 30 minutes before meal - Help digestion

One (01) glass of water - Before taking a bath - Helps lower blood pressure

One (01) glass of water - Before sleep - To avoid stroke or heart attack

so, jom try sekarang untuk orang tersayang....hargailah nyawa anda. Korang pun tawu kan aq sangat2 menghargai nyawa korang semua.....sebab tuh aq sharing for caring kat korang.

TANPA KORANG, SAPALAH AQ...WOHAAA!!!

Selamat hari Raya Aidil Adha....minumlah kuih, n jangan luper makan air banyak - banyak...:)


0 comments:

~~Kenyataan Bertulis~~

Blog kepunyaan Yutaka Mushimura atau RisingSunAwakenMoon.blogspot.com adalah blog peribadi. Semua entri yang dihasilkan adalah berkisarkan kepada pendapat peribadi semata-mata sahaja. Blog ini juga mengandungi maklumat yang dikumpulkan bagi tujuan rujukan sahaja di masa tua tuan empunya blog serta akan diabadikan sehingga ke anak cucu. Sebarang penggunaan bahan dari blog ini adalah atas risiko pengunjung sepenuhnya.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang bentuk kerugian, secara langsung atau tidak dari maklumat dalam blog ini. Mohon untuk pastikan pengunjung blog ini berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini sebab pemilik blog tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas segala komen-komen yang diberikan oleh pengunjung. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pengunjung itu sendiri. Pemilik blog juga tidak menjamin ketepatan maklumat yang dipautkan dalam mana-mana entri.

Pemilik belog ini juga berhak untuk diberikan kredit sekiranya terdapat plagiat dari mana - mana entri yang telah dijadikan rujukan dengan izin. Segala aktiviti plagiat yang dirujuk tanpa keizinan adalah dilarang sama sekali.

Sekian terima kasih. Kredit untuk Jardness.com atas kenyataan di atas.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...