Thursday, January 2, 2014

Pertemuan Yang Semakin Hampir | Tanggal ke 17 bermula 1.1.2014

kredit untuk pakcik goggle
Salam,

(Mood menulis gaya pujangga malam pukul 1 pagi)

Bermulalah suatu penantian akan sang pujangga malam pukul 1 pagi yang sedang duduk merenung bulan nan indah. Sedang dia merenung ke atas, teringatlah detik kemunculan tanggal ke 17 bulan Jan tahun berjimat cermat (Bak kata PM tersohor).


Dia berkata sendirian, sudah tidak lama lagi hari - hari kemunculan saat itu dimana sudah tiada dirinya duduk merenung bulan nan indah seorang diri, sudah tiada dirinya makan menjamah rezeki sesenyap dinihari, sudah tiada dirinya berjalan - jalan tanpa terpimpin tangannya...Oooh, adakah ianya benar - benar terjadi?

Persoalan itu tiba - tiba muncul tatkala sang pujangga malam melihat sudah tidak lama lagi untuk menikmati udara segar bersama si dia.

kenapakah bertanggal ke 17??? tunggu akan kemuncullannya kembali.

Kalau suka, boleh Like:) Kalau minat, boleh Komen:)

8 comments:

Tukang Karut said...

asah parang tumpul bro... asah betul betul...

Yutaka Mushimura said...

@Tukang Karut

kasi idea....how it will be.

Tinta Lana said...

Salam.

LOL tk.

Ko nak nikah ke weh 17hb??

Yutaka Mushimura said...

@Tinta Lana

menghampiri jawapan itu...woohaaa...

:)

indeed.

~SaL IjOu~ said...

bakal mengakhiri zaman bujang kah? smoga dipermudahkan urusan~ =)

Yutaka Mushimura said...

@~SaL IjOu~

tq...sal ijo

mizzura said...

sorry tak dapat nak join sebab ayoi exam minggu tu..apaapapon selamat tahun baru, selamat pengantin baru dan selamat menempuh kehidupan baru...

Yutaka Mushimura said...

@mizzura

okey...gi tau laki hang...good luck for exam...

;)

~~Kenyataan Bertulis~~

Blog kepunyaan Yutaka Mushimura atau RisingSunAwakenMoon.blogspot.com adalah blog peribadi. Semua entri yang dihasilkan adalah berkisarkan kepada pendapat peribadi semata-mata sahaja. Blog ini juga mengandungi maklumat yang dikumpulkan bagi tujuan rujukan sahaja di masa tua tuan empunya blog serta akan diabadikan sehingga ke anak cucu. Sebarang penggunaan bahan dari blog ini adalah atas risiko pengunjung sepenuhnya.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang bentuk kerugian, secara langsung atau tidak dari maklumat dalam blog ini. Mohon untuk pastikan pengunjung blog ini berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini sebab pemilik blog tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas segala komen-komen yang diberikan oleh pengunjung. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pengunjung itu sendiri. Pemilik blog juga tidak menjamin ketepatan maklumat yang dipautkan dalam mana-mana entri.

Pemilik belog ini juga berhak untuk diberikan kredit sekiranya terdapat plagiat dari mana - mana entri yang telah dijadikan rujukan dengan izin. Segala aktiviti plagiat yang dirujuk tanpa keizinan adalah dilarang sama sekali.

Sekian terima kasih. Kredit untuk Jardness.com atas kenyataan di atas.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...