Monday, November 11, 2013

Tips Mengelak Daripada Nyanyuk | Y.B Dato' Ustaz Ismail Kamus

kredit kat Pakcik Goggle
Salam,

Hari ini nak updates siket pasal tips terbaru yang baru sahaja aku temui melalui koleksi tape - tape lama. Al - maklumlah, sambil - sambil buat kerja, menaip sini sana alangkah bagusnya mendengar nasyid ataupun kuliah agama yang kurang - kurang memberi kesedaran sivik kepada aku sendiri. hohohoh.





Jangan pulak korang tanya aku kenapa tetiba buat promosi ala - ala ustaz bagai ek...eden bukanlah buznama (ambil siket istilah Kereta Mayat)...aku cumalah orang biasa yang perlu akan ilmu - ilmu baru. Kalu xde ilmu, nanti mudahlah sesat masuk lorong - lorong menyusur ke belukar lah....:)

dah . dah, aku nak kongsi tips terlama lah, sebab info ini diambil dari koleksi tape lama aku ye...kalu sudah tau, harap maafin.

Tips Mengelak Daripada Nyanyuk Di Usia Tua - Dari Ceramah Y.B Dato' Ustaz Ismail Kamus bertajuk Detik - Detik Kematian Side B

1.  Lambat - lambatkan minum air selepas setiap kali makan kecuali tercekik
2. Biasakan bangun malam dan berwuduk dimalam hari, teruskanlah bersolat apa - apa yang mampu
3. Rajin - rajinkan membaca Al - Quran
4. Kuku yang dipotong hendaklah ditanam
5. Rambut yang gugur hendaklah ditanam


Selamat beramal dan hebahkan sekiranya mampu.


Kalau suka, boleh Like:) Kalau minat, boleh Komen:)

2 comments:

Tukang Karut said...

kejab tenggelam kejab timbul...

Yutaka Mushimura said...

@Tukang Karut

hahahah..biasalah tuh..xde idea nak coret aper...skrg timbul balik..

~~Kenyataan Bertulis~~

Blog kepunyaan Yutaka Mushimura atau RisingSunAwakenMoon.blogspot.com adalah blog peribadi. Semua entri yang dihasilkan adalah berkisarkan kepada pendapat peribadi semata-mata sahaja. Blog ini juga mengandungi maklumat yang dikumpulkan bagi tujuan rujukan sahaja di masa tua tuan empunya blog serta akan diabadikan sehingga ke anak cucu. Sebarang penggunaan bahan dari blog ini adalah atas risiko pengunjung sepenuhnya.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang bentuk kerugian, secara langsung atau tidak dari maklumat dalam blog ini. Mohon untuk pastikan pengunjung blog ini berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini sebab pemilik blog tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas segala komen-komen yang diberikan oleh pengunjung. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pengunjung itu sendiri. Pemilik blog juga tidak menjamin ketepatan maklumat yang dipautkan dalam mana-mana entri.

Pemilik belog ini juga berhak untuk diberikan kredit sekiranya terdapat plagiat dari mana - mana entri yang telah dijadikan rujukan dengan izin. Segala aktiviti plagiat yang dirujuk tanpa keizinan adalah dilarang sama sekali.

Sekian terima kasih. Kredit untuk Jardness.com atas kenyataan di atas.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...