Monday, August 27, 2012

Yuna | Rokiah Wanda | Bulan Ditutup Awan

kredit kat youtube image
Salam,

Hai..selamat hari raya....mood raya kembali...aku pun kembali ke arena Blog yang dah lama tak updates2..sorry sebab ader hal sampai tak cukup tangan nak mengemaskinikan belog yang kian menyepi.






Seperti biasa, lagu dan lirik lagu akan membuka ruang di musim raya - raya nih....hehhehe. Cuba lihat pada tajuk entry kali ini....agak berlainan sedikit...selalu ada seorang penyanyi...tapi ada seorang lagi...berduetkah??

Kalu korang nak tahu, inilah lagu asal penyanyi lagu Bulan Ditutup Awan, Puan Rokiah Wanda....dan aku terbuka sinar fm. pasal lagu ini....lalu terus mencari di internet dan mengemaskini di belog sendiri...

Rupa - rupanya lagu ini lagu sedih....fuh hai..apa barang lagu sedih - sedih....we are going to make lagu gembira hari raya patutnya kan...hahhahaha....

so...jom layan lagu lama ini dan versi lagu Yuna pula...kedua - dua mengancam abes...:P

Lagu versi Rokiah Wanda - Bulan Ditutup Awan

Lagu versi Yuna - Bulan Ditutup Awan
Wahai
janji setia sudah diucapkan......
aduh
kata bersumpah telah kupadukan
kini
engkau pergi jauh membawak diri....
tinggal
daku saorang dalam sunyi sepi....
Nun..... bulan ditutup awan....
terkenang...
hati bertambah rawan.....
wahai
jikalau ku tahu janjimu palsu......
tentu
tidak kuturut sedari dahulu.......
wahai
 janji setia sudah diucapkan
aduh
kata bersumpah telah kupadukan....
kini
engkau pergi jauh membawak diri
tinggal
daku saorang dalam sunyi sepi.....
nun...... bulan ditutup awan.......
terkenang.....
hati bertambah rawan......
wahai
jikalau ku tahu janjimu palsu......
tentu
tidak kuturut sedari dahulu......
p.s: selamat terhibur. Selamat hari raya, maaf zahir dan batin....ku ucapkan pada yang mengenali dan tak mengenali diri ini...berhati - hati dijalan raya.
Kalau suka, boleh Like:) Kalau minat, boleh Komen:)

6 comments:

Tukang Karut said...

Eh? Hidup lagi?

Yutaka Mushimura said...

@Tukang Karut

masih hidup sehingga saat ini....hohoho

erk.....

Everything's Everythings said...

Memang sedap suara Yuna owh.. Ak pernah dgr lagu ni kt youtube tapi xtahu pulak lgu ni lagu lama

Yutaka Mushimura said...

@Everything's Everythings

kedua2 artis nih best..ada kelebihan memasing...dan lagu ini memang famos dulu2...

:P

NUR said...

Oh lagu lama ke

Yutaka Mushimura said...

@NUR

yup...betul...tapi..dua2 suara mantop...seswai dgn peredaran zamannye..

~~Kenyataan Bertulis~~

Blog kepunyaan Yutaka Mushimura atau RisingSunAwakenMoon.blogspot.com adalah blog peribadi. Semua entri yang dihasilkan adalah berkisarkan kepada pendapat peribadi semata-mata sahaja. Blog ini juga mengandungi maklumat yang dikumpulkan bagi tujuan rujukan sahaja di masa tua tuan empunya blog serta akan diabadikan sehingga ke anak cucu. Sebarang penggunaan bahan dari blog ini adalah atas risiko pengunjung sepenuhnya.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang bentuk kerugian, secara langsung atau tidak dari maklumat dalam blog ini. Mohon untuk pastikan pengunjung blog ini berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini sebab pemilik blog tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas segala komen-komen yang diberikan oleh pengunjung. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pengunjung itu sendiri. Pemilik blog juga tidak menjamin ketepatan maklumat yang dipautkan dalam mana-mana entri.

Pemilik belog ini juga berhak untuk diberikan kredit sekiranya terdapat plagiat dari mana - mana entri yang telah dijadikan rujukan dengan izin. Segala aktiviti plagiat yang dirujuk tanpa keizinan adalah dilarang sama sekali.

Sekian terima kasih. Kredit untuk Jardness.com atas kenyataan di atas.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...