Tuesday, March 6, 2012

Tips Ketenangan | Bersama Suami Isteri

Kredit kat Lenovo Picture - Kedamaian
Salam,

Entry berikut diambil 100% dari sumber yang boleh dipercayai dari seorang muslimah. Mohon untuk share bersama dan sampai - menyampaikanlah. Moga - moga kebahagian dan keharmonian rumah dan tangga diperhebatkan lagi.








Dari bancian ke atas 10 ribu pasangan yang berkahwin (mengikut satu kajian) hanya kira-kira 45% sahaja isteri yang tidur berbantalkan lengan suami selepas 3 tahun berkahwin.

Dan hanya tinggal 21.7% sahaja isteri yang masih tidur berbantalkan lengan suami selepas 10 tahun usia perkahwinan.

Tahukah kaum isteri, bahawa hormon bau phero yang di rembes dari ketiak lelaki/suami boleh mengaktifkan hormon wanita/isteri hingga mereka merasa damai dan tenang.

Sebenarnya hampir 65% bau badan lelaki/suami datang dari celahan ketiak dimana kelenjar phero paling aktif.

Jadi para isteri semua, ketepikanlah bantal-bantal anda, tidurlah di atas lengan suami hingga ke pagi, hampirkan hidung di celahan ketiaknya

Tidak di nafikan anda akan peroleh pengalaman yang cukup rilex dan tenang

Ianya tanda bahawa bau phero suami anda sedang bertindak balas dengan kelenjar hormon anda.

(pengalaman ini hanya perempuan sahaja yang tahu betapa asyik dan rilexnya)…FAKTA

Dan dari kajian itu juga menyatakan isteri yang tidur di atas lengan suami akan tidur lebih lena dan mencapai tahap 7 hingga 8 dalam tahap lena tidur.

Dan peringatan untuk lelaki/suami, jangalah cukur ketiak anda togel, biarkan sedikit atau trim sikit sahaja bulu-bulu itu yang merupakan ejen penyebar bau phero yang di senangi wanita.

Pada isteri-isteri semua, anda semua praktikan ke tidur atas lengan suami?

Suami-suami semua, adakah anda cukur licin ketiak atau biarkan berbulu?

Oleh: Ustaz Nasir dan Pn. Nurul Izzah

p.s: sila jangan tanya kenapa dan mengapa timbul entry camnih...okey....

Kalau suka, boleh Like:) Kalau minat, boleh Komen:)

12 comments:

Tukang Karut said...

sila bagi tau pada cik apa nama tuh lupa la pulak...

LiErOSe~QiEmi said...

kahkah.. mmg suka tido berbantalkan lengan suami.. tapi tu sebelum ada anak... sekarang anak suka tido mencelah kat tengah2.. memang tak dpt la tido berbantalkan lengan somi lagi... sekian

TYNTHA LANA said...

still remember me? :)

Yutaka Mushimura said...

TK: sudah diberitahu lebih awal.:P

Yutaka Mushimura said...

CP Bunga: oh..takper..tunggu semua membesar sihat..anda berpeluang lagik...

Yutaka Mushimura said...

Lana: mustilah kenal...kamuk kan pengomen n pembaca tegar eden....:P

tq for supporting

mizzura said...

Iyola...kalau bertahun tido kat lengan mau tak kebassss....

|MyKomuter Review - Tren baru KTMB|

TYNTHA LANA said...

Selamat ingat lagi! hehe :)

ni, nak ajak memain,hak3. mcm budak2.cube tau:

http://lianapm.blogspot.com/2012/03/ilusi-optik.html

Yutaka Mushimura said...

mizzura: emm...betul jugak tuh...:P

Yutaka Mushimura said...

lana: tq..tq..:P

mama mia said...

saya suka tido berbantalkan lengan suami sy..peluk2 dia cium bau bdn dia mmg tenang. tp sjk ada anak dorg plk yg menyempit tgh2 x dpt nk tido bebantalkan lngn suami lg.. hhmmm..

Yutaka Mushimura said...

mama mia: :P

~~Kenyataan Bertulis~~

Blog kepunyaan Yutaka Mushimura atau RisingSunAwakenMoon.blogspot.com adalah blog peribadi. Semua entri yang dihasilkan adalah berkisarkan kepada pendapat peribadi semata-mata sahaja. Blog ini juga mengandungi maklumat yang dikumpulkan bagi tujuan rujukan sahaja di masa tua tuan empunya blog serta akan diabadikan sehingga ke anak cucu. Sebarang penggunaan bahan dari blog ini adalah atas risiko pengunjung sepenuhnya.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang bentuk kerugian, secara langsung atau tidak dari maklumat dalam blog ini. Mohon untuk pastikan pengunjung blog ini berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini sebab pemilik blog tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas segala komen-komen yang diberikan oleh pengunjung. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pengunjung itu sendiri. Pemilik blog juga tidak menjamin ketepatan maklumat yang dipautkan dalam mana-mana entri.

Pemilik belog ini juga berhak untuk diberikan kredit sekiranya terdapat plagiat dari mana - mana entri yang telah dijadikan rujukan dengan izin. Segala aktiviti plagiat yang dirujuk tanpa keizinan adalah dilarang sama sekali.

Sekian terima kasih. Kredit untuk Jardness.com atas kenyataan di atas.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...