Tuesday, February 14, 2012

Dosa - Dosa | Yang Boleh Menyekat Rezeki

kredit kat Goggle Image 
Salam,

Hari nih nak share 1 input yang boleh digunapakai oleh anak cucu kita dimasa depan. Semoga ilmu yang saya cuba kongsikan ini dapat digunakan oleh den dan seluruh warga bumi. hehehhe. Sebenarnya tujuan ilmu ini disampaikan untuk anak cucu kita dimasa depan. tiadalah jua ingin mengajar kalian diluar sana ek...okey.
Dosa - Dosa Yang Boleh Menghalang Rezeki

1. Sombong diatas muka bumi Allah
2. Hilang rasa tawakal terhadap Allah
3. Melakukan maksiat ketikamana mencari nafkah
4. Melupakan Allah
5. Buruk sangka terhadap Allah
6. Rakus terhadap dunia
7. Kedekut untuk bersedekah
8. Melakukan zina
9. Melakukan penipuan
10. Perilaku boros 
11.Bermegah - megah

idea digarap dari buku karangan Hoyyima Khoiri - Jangan Biarkan Dosa Menyekat Rezekimu.
Nak lagi best, sila beli buku karangan beliau.

p.s : diambil semasa berjimba bersama kekasih hatiku di Popular. Terima kasih jugak kepada kekasih hatiku kerana menemani den mencari buku, walaupun takder....hehehehe:)

Saya sayangkan kekasih hatiku ini, Hamizah. Semoga dipermudahkanlah jua apa yang kita hajati.
amin.

Sekian terima kasih.

Kalau suka, boleh Like:) Kalau minat, boleh Komen:)

0 comments:

~~Kenyataan Bertulis~~

Blog kepunyaan Yutaka Mushimura atau RisingSunAwakenMoon.blogspot.com adalah blog peribadi. Semua entri yang dihasilkan adalah berkisarkan kepada pendapat peribadi semata-mata sahaja. Blog ini juga mengandungi maklumat yang dikumpulkan bagi tujuan rujukan sahaja di masa tua tuan empunya blog serta akan diabadikan sehingga ke anak cucu. Sebarang penggunaan bahan dari blog ini adalah atas risiko pengunjung sepenuhnya.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang bentuk kerugian, secara langsung atau tidak dari maklumat dalam blog ini. Mohon untuk pastikan pengunjung blog ini berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini sebab pemilik blog tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas segala komen-komen yang diberikan oleh pengunjung. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pengunjung itu sendiri. Pemilik blog juga tidak menjamin ketepatan maklumat yang dipautkan dalam mana-mana entri.

Pemilik belog ini juga berhak untuk diberikan kredit sekiranya terdapat plagiat dari mana - mana entri yang telah dijadikan rujukan dengan izin. Segala aktiviti plagiat yang dirujuk tanpa keizinan adalah dilarang sama sekali.

Sekian terima kasih. Kredit untuk Jardness.com atas kenyataan di atas.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...