Wednesday, November 16, 2011

Forum Rahsia Mendapat Pasangan | Aziz Desa | Dato Dr Hj Mohd Fadzilah Kamsah | Dato Dr Mashitah Ibrahim

kredit kat video klip Forum berkenaan
Bait - Bait Gurindam yang aku suka dari mulut Aziz Desa,best betul lah...pandai arr Aziz Desa reka....















Berikut adalah caption siket - siket yang aku ingat...

Yang Buta Meniup Bedak,
Yang Pekak Membakar Meriam,
Yang Bisu Menyimpan Rahsia,
Yang Cerdik Diajak Berunding,
Yang Bebal Disuruh Arah,
Yang Pendek  Menyusup Kalong,
Yang Tinggi Menjulang Rabung.

Petikan diambil sempena dengan Forum Rahsia Mendapat Pasangan - Bersama Dato Fadilah Kamsah dan Dato Dr. Mashitah

Tidak Bernama Lautan
Jika Ianya Tidak Bergelora
Tidak Bernama Manusia
Jika Tidak Melakukan Salah Dan Silap

p.s: terima kasih atas bait - bait diatas.....Mr. Aziz Desa..emmm, pasal petua tuh, nantti ek, aku taip satu2...sekarang tak der masa lah...mungkin lepas ari Sabtu nih kot....insyaAllah

so..aku dah hapdet pasal petua untuk mendapat pasangan di SINI

Kalau suka, boleh Like:) Kalau minat, boleh Komen:)

8 comments:

Eyriqazz said...

bila nak merasa nasi minyak bro ni?

Anonymous said...

mengapa tidak:)

Yutaka Mushimura said...

eyriqazz: woohaa..second time bro komen kat belog aku nih....hhahaha..tq..tq..

so far, gua mane ader gf2 nih....so, nak makan nasi minyak ek...gua rase tunggu duit nuffnang rban2 cam bro arr baru bleh....hehhhe:)

Anonymous said...

membaca seluruh blog, cukup bagus

Anonymous said...

Ya, mungkin karena itu

Yutaka Mushimura said...

anon: hahah..membaca itu bagus juga...tq for motivation

Yutaka Mushimura said...

anon: kerana aper? tak berape jelas.

~SaL IjOu~ said...

wah..da lama x baca gurindam~ ^^

~~Kenyataan Bertulis~~

Blog kepunyaan Yutaka Mushimura atau RisingSunAwakenMoon.blogspot.com adalah blog peribadi. Semua entri yang dihasilkan adalah berkisarkan kepada pendapat peribadi semata-mata sahaja. Blog ini juga mengandungi maklumat yang dikumpulkan bagi tujuan rujukan sahaja di masa tua tuan empunya blog serta akan diabadikan sehingga ke anak cucu. Sebarang penggunaan bahan dari blog ini adalah atas risiko pengunjung sepenuhnya.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang bentuk kerugian, secara langsung atau tidak dari maklumat dalam blog ini. Mohon untuk pastikan pengunjung blog ini berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini sebab pemilik blog tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas segala komen-komen yang diberikan oleh pengunjung. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pengunjung itu sendiri. Pemilik blog juga tidak menjamin ketepatan maklumat yang dipautkan dalam mana-mana entri.

Pemilik belog ini juga berhak untuk diberikan kredit sekiranya terdapat plagiat dari mana - mana entri yang telah dijadikan rujukan dengan izin. Segala aktiviti plagiat yang dirujuk tanpa keizinan adalah dilarang sama sekali.

Sekian terima kasih. Kredit untuk Jardness.com atas kenyataan di atas.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...