Monday, October 17, 2011

Berjimba Bersama Kawan Baru | Part 2

Pandangan dari sudut mata Cik Asmida.
Salam,

Berikut adelah picture - picture menarik bersama seorang makcik cleaner dan seorang pekerja restoren tepi jalan. Entry ini adalah sambungan dari Berjimba Bersama Kawan Baru








Mula - mula pertemuan kali pertama ingin bermandi - manda ke Pangsun, Hulu Langat. ala - ala air terjun gitu.... Yes...dapat bermandi - manda bersama gadis - gadis comel turun dari celah KL ( cik cleaner dan cik pekerja restoren) tapi terpaksa dibatalkan atas sebab hujan turun dengan lebatnya.....hehehehe...kalu mandi jugak...pun boleh aper, boleh la nyanyi lagu Memori Daun Pisang....Iwan dan Amelina....choiiii, naperlah den tak terpikir waktu drive arituh....hahahahah.

okeylah. Pastuh, tukar planning ke The Curve tengok wayang ape - ape lah....just tak jadi mandi manda sambil nyanyi lagu Memori Daun Pisang....hurmmmm...what a better idea...waktu tuh pikir camtuh....okey, sambung reveal gambar....again, dah beli tiket, kami - kami bersama cik cleaner dan cik pekerja restoren makan aiskrim yang tak pernah dirasain sebelumnih....area adelah tingkat ....arrhhhh...tak hingat, sila cari area wayang dan pusat karok Music Box dan pusat Snooker.


Ais Krim Lecka - lecka, jenis Feraroroshe(betul ka ejaan?), Tiramisu dan cik cleaner punyer ais krim jenis takpernah dengar.... sangat sedap...korang boleh try.. tangan itu milik cik pekerja restoren.

pastuh, teruskan bergambar bersama cik cleaner...dan cik pekerja restoren...


Ini adelah cik cleaner yang COMEL lagi GEBUnya....cuba tengok matanya yang BOLAT



Maka, aku pun bergambarlah dengan cikAsmida (cleaner) yang COMEL lagi GEBUnya....cuba tengok lagi matanya yang BOLAT membugarrr......seri.


Ini adalah cik Fairus (pekerja restoren) yang sedang bergaya ala - ala 'James Bond 's Girls'


Lepas tuh layan arr cite KLIP 3GP....aigoooo....malas nak tulis previewnyer...yang mudah PENING, sila cari cerita lain.....hahahahahaha


Lepas tuh layan arr kedai tepi jalan area Cheras, Sop Meletop..harga boleh tahan arrr.....dan yang specialnyer Sop Meletop nih diberi nama Meletop sebab tersangat pedas.....sampai boleh cirit - ciritan....:)


Yang belah kanan tuh Paru's Sop Meletop, Cik cleaner order....yang satu lagi Ayam's Sop Meletop, aku punyer....memang terbaek.....kalu nak test, boleh try dekat Bandar Sri Permaisuri, area dekat - dekat apartment Cemara...dekat - dekat Masjid Nijihin....

okey..sekarang sesi revealan.....how i get to know this gorgeous lovely miss Cleaner dan miss pekerja restoren....

mula - mula aku kenal cik Asmida nih dari Facebook dalam masa hampir sebulan...kot...emmm..mungkin lebih..tapi kan, yang intrestingnyer, aku dah add lama dah cik Asmida nih. Add but tak pernah chat dengan dia...mungkin masa ruh, aku terpandang muka comel chabi plus comel gebu - gebu an ala Japanese look gitu....

pastuh, nak dijadikan cerita, komen - komen picture cik Asmida nih, tetiba ex lecturer aku komen sekali pada satu piture nyer....dari situlah perbualan aku dengan cik Asmida berlaku.....dan aku hanya mengenalinya sebagai seorang wanita yang baek hatinya, caring dan lovely.....dan aku tau dia kerja cleaner.....

tapi, kita berkawan bukan memandang rupa, dan harta benda...tetapi, berkawan hanya semata - mata keikhlasan kita berkawan...itu yang lebih penting dan akan buat semua rasa lebih bahagia. betul  tak???ce cube korang dok pilih bulu...bulu sana -bulu sini.....mungkin tidak berkembang ilmu kehidupan...betul tak???hahhahahaha...tuh just my idea....kalu salah, sila tolak tepi...okeh....just personal think....takder back feeling okey...

tuh jer aku nak cerita.....harap - harap ader masa aku dapat lagi berjimba - jimbaan dengan diorang lagi...dan bawaklah lebih ramai forum untuk kita bersama - sama huhahuha....chhoooiiii....arrrr...

p.s: to cik Asmida dan cik Fairus, sila jangan amek hatinya....nanti kalu boleh kita keluar lagi key...dan jangan pulak terasa hatinyer.... oh yer, Cik Cleaner dan Cik Pekerja Restoren adelah ilustrasi aku semata - mata...tiada kaitan dengan hidup dan mati....

p.s ke 2: walaupun aku tau keje miss - miss nih, aku still anggap mereka adelah aper yang diorang katakan kat aku....sampai masanya kalu mereka nak share ape2....i can hear that soon....haahhha...:)okey take care you...you and you...chow...dari lintas lansung depan monitor kecik.

Kalau suka, boleh Like:) Kalau minat, boleh Komen:)

2 comments:

Tukang Karut said...

wua... gebu2nya... hohoho...

Yutaka Mushimura said...

@Tukang Karut

hahaha...sungguh gebunya....:)

~~Kenyataan Bertulis~~

Blog kepunyaan Yutaka Mushimura atau RisingSunAwakenMoon.blogspot.com adalah blog peribadi. Semua entri yang dihasilkan adalah berkisarkan kepada pendapat peribadi semata-mata sahaja. Blog ini juga mengandungi maklumat yang dikumpulkan bagi tujuan rujukan sahaja di masa tua tuan empunya blog serta akan diabadikan sehingga ke anak cucu. Sebarang penggunaan bahan dari blog ini adalah atas risiko pengunjung sepenuhnya.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang bentuk kerugian, secara langsung atau tidak dari maklumat dalam blog ini. Mohon untuk pastikan pengunjung blog ini berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini sebab pemilik blog tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas segala komen-komen yang diberikan oleh pengunjung. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pengunjung itu sendiri. Pemilik blog juga tidak menjamin ketepatan maklumat yang dipautkan dalam mana-mana entri.

Pemilik belog ini juga berhak untuk diberikan kredit sekiranya terdapat plagiat dari mana - mana entri yang telah dijadikan rujukan dengan izin. Segala aktiviti plagiat yang dirujuk tanpa keizinan adalah dilarang sama sekali.

Sekian terima kasih. Kredit untuk Jardness.com atas kenyataan di atas.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...