Thursday, September 8, 2011

Harga Semasa Mas Kahwin Mengikut Pelajaran

Salam, Hari nih nak share Harga Kahwin Pulak....sila lah usha ek....























UPSR, PMR/SRP : RM1,000 - RM3,000
SPM : RM3,000 - RM8,000
STPM/DIPLOMA : RM8,000 - RM12,000
DEGREE : RM12,000 - RM15,000
2ND DEGREE/MASTER : RM15,000 - RM20,000
PHD : RM20,000 - RM30,000


arits adelah berbeza...on demand price...dan boleh jadi pricelss...ikut artis tuh...that why semua perempuan semua nak jadi artis...nak kasik harga melambung2 sampai hanya mampu dibeli oleh pria - pria bergelar DATO..bangsawan, hartawan.....orang2 biase miskin lagi hina cam den memang tak layak sama sekali....UPSR pun den tak mampo.....alangkah elok kalu mengikut sunnah Rasullulah....sungguh keluarga zaman sekarang sudah berlainan caranya...sudah sukar mecari yang setia....cuma yang tinggal hanya mata duitan semata....

p.s: itu komen kawan aku....haaa..aper kater korang pulak???

Kalau suka, boleh Like:) Kalau minat, boleh Komen:)

6 comments:

Tukang Karut said...

ada yang tak kawen sampai tua ni kang!

Yutaka Mushimura said...

@Tukang Karut

hahhaha,,tak lau lah...:)

~SaL IjOu~ said...

tp kebanyakan kwn2 sy yg ada degree n master, lam lingkungan 8k - 12k je..~ ^^

Yutaka Mushimura said...

@~SaL IjOu~

emm..agaknyer arr kot...tapi rasenyer range lebih kurang jaaaa...sal

Anonymous said...

ntah ape2 la bnde ni. ckp ikut islam, tp kalau ikut agame cume gune mas kawin. tu mmg wajib la. tp hantaran sampai ikut sijil pelajaran tu nape? sampai 20 ribu nk kawin dgn yg ade degree? jual anak ke ape? lain la yg perempuan tu nnt yg keje cr rezeki utk keluarge. x kire ke lelaki yg keje ade degree pun nk cari hantaran sampai 20 ribu tu brape lame? nak loan bank? dh la nk mule kn hidup baru tp nk membeban keluarge dgn hutang keliling pinggang. nk pk rumah lg. rumah bukan nye murah. ni la jd nye bile pkran makin cetek pk nk duit je. kpd yg MENJUAL anak tu, pk la, nk bg anak korg tu hidup dgn suami berhutang kne kejor dgn bank ke, nk bg anak korg hidup bahagia.

Yutaka Mushimura said...

@Anonymous

setuju dgn ape yang anon cakap.:P

~~Kenyataan Bertulis~~

Blog kepunyaan Yutaka Mushimura atau RisingSunAwakenMoon.blogspot.com adalah blog peribadi. Semua entri yang dihasilkan adalah berkisarkan kepada pendapat peribadi semata-mata sahaja. Blog ini juga mengandungi maklumat yang dikumpulkan bagi tujuan rujukan sahaja di masa tua tuan empunya blog serta akan diabadikan sehingga ke anak cucu. Sebarang penggunaan bahan dari blog ini adalah atas risiko pengunjung sepenuhnya.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang bentuk kerugian, secara langsung atau tidak dari maklumat dalam blog ini. Mohon untuk pastikan pengunjung blog ini berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini sebab pemilik blog tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas segala komen-komen yang diberikan oleh pengunjung. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pengunjung itu sendiri. Pemilik blog juga tidak menjamin ketepatan maklumat yang dipautkan dalam mana-mana entri.

Pemilik belog ini juga berhak untuk diberikan kredit sekiranya terdapat plagiat dari mana - mana entri yang telah dijadikan rujukan dengan izin. Segala aktiviti plagiat yang dirujuk tanpa keizinan adalah dilarang sama sekali.

Sekian terima kasih. Kredit untuk Jardness.com atas kenyataan di atas.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...