Tuesday, August 2, 2011

News Paper | Surat Khabar???

Kredit kat Yahoo Image : Yoda..bukan pakcik Orpanjono 
Salam Ramadhan,

Camner hari nih???korang sempat sahur tak? Aku sempat sahur bersama kurma bertangkai dibeli dari kedai Orpanjono Sikedong Tente. Pakcik Orpanjono sangat bermurah hati...kurma bertangkai tuh jual cume RM 10 hinggit ja....so, nan hado kat pasaraya memane yang jual semurah nih tau....hahahha...










Nasib bek jumpe pakcik Orpanjono Sikedong Tente....hahahha. Okeh. Entry kali nih pasal News Paper.

Ce cube korang translatekan News paper kepada bahasa Melayu. Emmmm...

News Paper = Surat Khabar kan...kan..kan....

tapi bagi aku translation yang betul adelah :

News Paper = Kertas Berita.....hhaahhahaha..entah manelah perkataan Surat Khabar tuh timbul kan....perkataan Khabar omputihnyer adelah entah....korang carik sendirik okeh.

p.s: aIGOOOOOOOOOooooOOOOOoooooOOOOooooO

Kalau suka, boleh Like:) Kalau minat, boleh Komen:)

5 comments:

khairul said...

bg sy la kan,,bahasa omputeh ni mmg pelik la

taliff said...

Yap....pelikkan,salah tu, sebenarnya omputih ikot kita melayu..

Al-kisah dulu kan ada surat untuk menyampaikan berita..zaman2 dulu..Surat sehelai jer untuk menghebahkan berita ke seluruh pelusuk antero negeri..

Ala macam dalam ceriter2 melayu dulu2 tu..hehehehehe....

betul tak? Itukan Kertas Berita..jadi omputih pun translatelah jadik News Paper.

Betul ker aku merapu nih? huhuh

Yutaka Mushimura said...

khairul: omputih tiru....pentiruk...:)

Yutaka Mushimura said...

talif: hahahahks...ko perasannn....tahniah kat ko...

Waqheh said...

translate yg hebat.

lu try translet ni plak BM ke BI

AMBIL AMBIL PULAU ANJING..

jgn marah ni budak sekolah bg ke gua.

salam ziarah ramadan..

~~Kenyataan Bertulis~~

Blog kepunyaan Yutaka Mushimura atau RisingSunAwakenMoon.blogspot.com adalah blog peribadi. Semua entri yang dihasilkan adalah berkisarkan kepada pendapat peribadi semata-mata sahaja. Blog ini juga mengandungi maklumat yang dikumpulkan bagi tujuan rujukan sahaja di masa tua tuan empunya blog serta akan diabadikan sehingga ke anak cucu. Sebarang penggunaan bahan dari blog ini adalah atas risiko pengunjung sepenuhnya.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang bentuk kerugian, secara langsung atau tidak dari maklumat dalam blog ini. Mohon untuk pastikan pengunjung blog ini berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini sebab pemilik blog tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas segala komen-komen yang diberikan oleh pengunjung. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pengunjung itu sendiri. Pemilik blog juga tidak menjamin ketepatan maklumat yang dipautkan dalam mana-mana entri.

Pemilik belog ini juga berhak untuk diberikan kredit sekiranya terdapat plagiat dari mana - mana entri yang telah dijadikan rujukan dengan izin. Segala aktiviti plagiat yang dirujuk tanpa keizinan adalah dilarang sama sekali.

Sekian terima kasih. Kredit untuk Jardness.com atas kenyataan di atas.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...