Thursday, April 14, 2011

Cerita Pasal Sup Ekor

Salam sayang,

Enry nih aku amek dari ceramah agama dari luar....so...kalu korang nak amek iktibar...ameklah...percaya or tidak...lu orang pikir sendiri okeh...

cuba korang tengok bende nih....

Kredit kat Yahoo Image dan Potret Kasih Blog

sedap tak???perghhhh....kalu aku memang dah tak tahan dah weh..mau ja aku sebat Sup Ekor nih.....

kasik Sup Ekor belah lemak 1 bowl.....:)

tapi kan weh...korang pernah dengar tak cerita yang aku amek dari ustaz yang ceramah kat aku tempoh hari....ceritanyer gini...cer citer..ce citer...hahhahah

sumber sebenar...aku tak pasti...

Katanya, kalu semua lembu dipotong ekor untuk dimakan dan dibuat sup ekor, mana mungkin sesebuah negara dapat beri bekalan yang cukup untuk rakyat jelata. So, bermulalah program mengimport ekor lembu dari luar negara.....dan yang sadisnya, ada negara pengeluar ekor lembu mengexport ekor lembu sahaja....tanpa menyembelih seperti biasa...huhuhuhuhuhu...

p.s : so, adekah kite jugak termakan sup ekor yang diimport dari luar tuh......alamak.......patutlah aku nak study MASTER nak lekat ilmu pun payah...aigooo......ya Allah..maafkan aku sebab aku tak tahu.....tapi, aku minat giler sup ekor...camner ek????


kredit kat yahoo image

pokcik poeeeeiiii dulu naaa...hangpa yang doh makan ekor pokcik nok wat camno....jangan salohkan pokcik....pokcik tak tau, diorang kelar ekor pokcik samo....sakit weh....sakit...hehhehe.

Kalau suka, boleh Like:) Kalau minat, boleh Komen:)

4 comments:

LiErOSe~QiEmi said...

ooooo.. sebbaik tak suke sup eko hahahah selamattt

Yutaka Mushimura said...

CP Bunga: tahniah...camne dgn hubby u pulak????:)

Eda said...

x suke sup ekor..sup tulang suko lah..=)


lawak la pict lembu tuh..hehe

Yutaka Mushimura said...

eda: suko sup ekor ek...seb bek eda...kalu tak...huhuhuhu.

~~Kenyataan Bertulis~~

Blog kepunyaan Yutaka Mushimura atau RisingSunAwakenMoon.blogspot.com adalah blog peribadi. Semua entri yang dihasilkan adalah berkisarkan kepada pendapat peribadi semata-mata sahaja. Blog ini juga mengandungi maklumat yang dikumpulkan bagi tujuan rujukan sahaja di masa tua tuan empunya blog serta akan diabadikan sehingga ke anak cucu. Sebarang penggunaan bahan dari blog ini adalah atas risiko pengunjung sepenuhnya.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang bentuk kerugian, secara langsung atau tidak dari maklumat dalam blog ini. Mohon untuk pastikan pengunjung blog ini berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini sebab pemilik blog tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas segala komen-komen yang diberikan oleh pengunjung. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pengunjung itu sendiri. Pemilik blog juga tidak menjamin ketepatan maklumat yang dipautkan dalam mana-mana entri.

Pemilik belog ini juga berhak untuk diberikan kredit sekiranya terdapat plagiat dari mana - mana entri yang telah dijadikan rujukan dengan izin. Segala aktiviti plagiat yang dirujuk tanpa keizinan adalah dilarang sama sekali.

Sekian terima kasih. Kredit untuk Jardness.com atas kenyataan di atas.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...