Tuesday, February 1, 2011

Pelajar Malaysia Di Alexandria Dirogol

Salam sayang,

Hari nih, aku nak share dengan korang pasal event terbaru di Mesir...bukan apa, aku just terpanggil untuk memberi maklumat untuk iktibar bersama. Maklumlah, aku kan orang Malaysia, kita pun pegang konsep 1 Malaysia. betul x korang????

ihsan dari Sarang Platipus

So, tak nak buang masa, jom roll it untuk korang baca komen dari pelajar mesir di sana ek.

Salam Ariff, saya Nadia, a student in Egypt.
Ariff, kini saya berada di Malaysia kerana pulang untuk winter break, but when I got home, the condition in Egypt somehow got worse about the Hosni Mubarak thingy. Ramai yang sangka keadaan kat sana adalah okay, mengikut kata Jabatan Penuntut Kaherah Mesir dan Kedutaan Malaysia di sana, but there are parts that they don’t know:

Di tempat saya Mansoura, people got killed on the streets, houses are getting robbed and they are aiming to attack Malaysian students. There are about 6000 prisoners on the streets! Pelajar kita di Alexandria dirogol, airport dibakar dan anggota polis tidak lagi menjalankan tugas mereka.
Kita memohon supaya kerajaan Malaysia memandang serius hal ini. Bukan sahaja di Mansoura, malah di seluruh Mesir keselamatan rakyat kita terancam.
Segala update berkenaan keadaan di sana boleh dibaca melalui blog Krisis Mesir, Nasib Pelajar Kita
Jika ada cadangan di luar sana untuk membantu kami mendapatkan perhatian kerajaan Malaysia, sila hubungi Nurul Nadia Binti Md Zin di
 017-3193923


Atau melalui:

Twitter: DyyaDizarch
Blog: Nadia-ism
YM: nadia_mdzin2001@yahoo.com

Please let all Malaysians know about this. I will do the same but I need your help too especially to all the bloggers out there. May Allah save our citizens there.
- Nadia


So what can you do now?
  1. Kalau ada Twitter, retweet this. Aku sengaja mention @NajibRazak dalam tajuk entri supaya everytime orang retweet, akan automatically mention nama dia. Click the retweet button. Lagi banyak, lagi bagus. It show’s that things are really serious there and we care.
  2. Reblog this. Copy paste dan post dalam blog. Time ni memang aku galakkan sangat-sangat untuk korang copy paste.
  3. Share this on Facebook.
Untuk mendapat maklumat lanjut tnt keadaan di Egypt, ibubapa dan pelajar boleh juga menghubungi Wisma Putra di Malaysia 03-88892746 atau 03-88874570. Untuk menghubungi Bilik Gerakan Kedutaan Malaysia di Mesir, boleh hubungi nombor berikut: +20237610013 atau +20237610164 Ext 116. GMN akan bekerjasama dengan Wisma Putra untuk .menyelaras gerakan di Mansoura dan Alexandria menggunakan staf GMN.KREDIT TO GMN.


sumber dari : Sarang platipus

Emmm..apa pendapat korang pulak, still risau ker x risau???Aku dah mula cuak nih...aigoooo...harap - harap Malaysia terus aman macam nih...janganlah porak peranda macam negara - negara lain...Kalau nak dibandingkan, memanglah Malaysia nih sangat makmur dan aman...bukanlah setakat boleh buat kuih Makmur jer...negara lain hado???nan hado kan???orang Malaysia ja yang pandai buat kuih Makmur...

p.s : buat korang semua pembaca, kalau korang ade fb, silakanlah klik LIKE, ada tweeter burung biru, silakanlah klik TWEET, dan teruskan RETWEET....inyaAllah sambil tuh marilah mendoakan keselamatan dan kesejahteraan student - student dan warga Malaysia di Mesir....amin....jom semarakkan semangat 1 Malaysia.........okeh...



Kalau suka, boleh Like:) Kalau minat, boleh Komen:)

6 comments:

JAI said...

Good Job Bro..ok gua copy entri ni nanti linkkan ek

Yutaka Mushimura said...

Bro Jai : copy jer...ape2 pon,tq bro...tq..

Eda said...

semoga semua rakyat Malaysia di sana dalam keadaan selamat..risau pulak keselamatan mereka..

semoga semuanya selamat pulang ke tanah air..

Yutaka Mushimura said...

eda: tuh ar..cuak gop den nih...kesian kat diorang kan....

hidayati sobbery said...

MASYAALLAH!!
hup all malaysia's students save out there....

Yutaka Mushimura said...

hidayati: tuh ar pasal...cuak dop ar den...kt sini..huhuhuhu

~~Kenyataan Bertulis~~

Blog kepunyaan Yutaka Mushimura atau RisingSunAwakenMoon.blogspot.com adalah blog peribadi. Semua entri yang dihasilkan adalah berkisarkan kepada pendapat peribadi semata-mata sahaja. Blog ini juga mengandungi maklumat yang dikumpulkan bagi tujuan rujukan sahaja di masa tua tuan empunya blog serta akan diabadikan sehingga ke anak cucu. Sebarang penggunaan bahan dari blog ini adalah atas risiko pengunjung sepenuhnya.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang bentuk kerugian, secara langsung atau tidak dari maklumat dalam blog ini. Mohon untuk pastikan pengunjung blog ini berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini sebab pemilik blog tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas segala komen-komen yang diberikan oleh pengunjung. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pengunjung itu sendiri. Pemilik blog juga tidak menjamin ketepatan maklumat yang dipautkan dalam mana-mana entri.

Pemilik belog ini juga berhak untuk diberikan kredit sekiranya terdapat plagiat dari mana - mana entri yang telah dijadikan rujukan dengan izin. Segala aktiviti plagiat yang dirujuk tanpa keizinan adalah dilarang sama sekali.

Sekian terima kasih. Kredit untuk Jardness.com atas kenyataan di atas.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...