Friday, January 28, 2011

Wasiat Terakhir Part 1

Salam sayang,

Entry yang telah diauto publishkan,
mungkin sebab hari aku menulis, tetiba terasa sakit,
yang teruk.....hingga sesak...


Baju Batik Yang Di Buat Oleh Ibunda Tercinta Si Pemakai

Semalam, tepat pukul 1.43minit petang, aku telah pun selesai melaksanakan tanggungjawab aku sebelum......ajal menjemputku....harap - harap lepas pemergianku nanti adelah wakil yang lebih baik dari aku ek.....perg..giler surat wasiat yang dibuat secara terbuka.....siap boh dalam internet lagik....korang sila tarik nafas panjang - panjang ek....

So far, sebelum ape - ape bek aku dedeikasikan sajak buat korang diluar sana...please roll it bebeh...

Teman
Yang Aku Muliakan,
Perpisahan Itu....
Bukanlah Akhir Pertemuan,
Penghijrahan Itu.... 
Adalah Titik Permulaan,
Kepada Perubahan....
Dan Kejayaan
Abadikanlah....
Semangat Usaha Juang,
Untuk Membina Peribadi,
Insan Berjaya,
Dan Cemerlang,
Terima Kasih....
Teman.....
Atas Jasa Dan Budi,
Segalanya Tetap Di Kenang
Di Sanubari,
Sampai Mati.

Hasil Nukilan - Yang Aku Muliakan, Tuan Yang Terutama Roslan Moh.

okeh....selamat tinggal kalian...aku pergi dulu.

Ada hayat, kita jumpa lagik.

Kalau suka, boleh Like:) Kalau minat, boleh Komen:)

10 comments:

misz molecule said...

lu buat gua rse pelik ni..






hurmmmmmmm.........

Fida Ghazi said...

wasiat terakhir ni bukan ke dapat dari Beng Rakyat..saya musti pilehhh!!!

Kan??

Nasriq said...

VAVAVAVAVAVA!!!!

Yutaka Mushimura said...

miz molecule: xyah rase pelik....ko pelik tang mana???

just wasiat yang sihat jer..nak kasik tugas tuh kat orang len..tuh jer...

Yutaka Mushimura said...

CP Fida: elek dulu...duet kat beng tuh just orang len ja yang amek..sy tengok jer....hehehhe

Eda said...

tak paham...

MisZ Aien said...

jangan lupe wasiatkan harta dan duit kat saya ek..hutang2 saya xnak...time kasih.,hehe

Yutaka Mushimura said...

Nasriq: viviviivi...hado ka gelak gini....:)

Yutaka Mushimura said...

Eda: x paham...ala..wasiat kecik - kecik jer...kui3x...saja test market...

okeh

Yutaka Mushimura said...

Miz Aien: eleh..duit pon ciput...nak kasih camner...aigooo...duit nuffnang pun still kt celah gigi jer...

:)

~~Kenyataan Bertulis~~

Blog kepunyaan Yutaka Mushimura atau RisingSunAwakenMoon.blogspot.com adalah blog peribadi. Semua entri yang dihasilkan adalah berkisarkan kepada pendapat peribadi semata-mata sahaja. Blog ini juga mengandungi maklumat yang dikumpulkan bagi tujuan rujukan sahaja di masa tua tuan empunya blog serta akan diabadikan sehingga ke anak cucu. Sebarang penggunaan bahan dari blog ini adalah atas risiko pengunjung sepenuhnya.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang bentuk kerugian, secara langsung atau tidak dari maklumat dalam blog ini. Mohon untuk pastikan pengunjung blog ini berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini sebab pemilik blog tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas segala komen-komen yang diberikan oleh pengunjung. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pengunjung itu sendiri. Pemilik blog juga tidak menjamin ketepatan maklumat yang dipautkan dalam mana-mana entri.

Pemilik belog ini juga berhak untuk diberikan kredit sekiranya terdapat plagiat dari mana - mana entri yang telah dijadikan rujukan dengan izin. Segala aktiviti plagiat yang dirujuk tanpa keizinan adalah dilarang sama sekali.

Sekian terima kasih. Kredit untuk Jardness.com atas kenyataan di atas.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...