Saturday, January 22, 2011

Teka - Teki Teka Tengkuk

salam sayang,

Teka teki teka tengkuk....Tengkuk sapa pulak nie...aishhh...malas lar nak padam biarkan jer...baru ar nampak lain dari yang lain...betul x korang??

Emm...hari nie, aku nak share dengan korang pasal teka teki teka tengkuk nie ek..feel free to jawab kat ruangan komen...okeh...let roll it down bebeh.:)

kredit dari Yahoo Image

  1. Dalam dunia nie, bende ape yang paling besar dan paling berat.Cluenya benda tuh berwarna hijau.
  2. Kawasan manakah yang paling banyak Jawa di Malaysia?
  3. Warna hitam lawannya putih...koko lawannya aper ek?
  4. Ada sepasang baju yang siap. Masalahnya, bila dipakai baju tuh, sesiapa yang menyarungkan baju tuh akan merasa seronok giler babey...baju apakah itu?
  5. Dulu orang bengkak kaki kerana berjalan kaki, sekarang orang bengkak tangan kerana apa?

Dah..dah....so far setakat nie dulu teka teki tak tengkuk aku....so, ade jawapan...meh sini aku dengar ek...okeh...harap korang stay tune..inyaAllah ade lagi teka teki teka tengkuk aku share dengan korang ek...

lets party bebeh....wooolllahhh:)

dah sakit tengkuk x memikir???kui3x...

tarikh mereveal jawapan akan dibuat esok pagi..kalu terlajak...mungkin tengahari siket..kui3x...

Kalau suka, boleh Like:) Kalau minat, boleh Komen:)

14 comments:

hamzah ian said...

entoh.. tak paham aku. haha

Yutaka Mushimura said...

ahhaha..aigoo...xphm rupernyer:)

Imran nyambek said...

sakit hati..aarrggh

Seimura said...

nak try jawab;

1- tak tau
2- johor
3- oren
4- tak tau
5- main handset

tiefazatie said...

ala..blur..haha

Yutaka Mushimura said...

imran: sakit ati???awatnyer..

jgn la marah2..nanti keje juall...akui3x

Yutaka Mushimura said...

seimura: jawapan no 2,boleh tahan, tapi bukan itu yang gua carik..

no3..bukan jugak jawapan yang dicarik.

no5..hampir tepat gak, emm..stil bukan jawapan yang disetkan...kui3x.

emm..cuba lagik ek...okeh babeh...u rocklah..

Yutaka Mushimura said...

tiefazatie: emm..boleh cuba..just for fun only ek...

meh cuba..nanti pagi kang saya reveal jawapan ek...kui3x...still ade masa lagi...try ek..:P

Eda said...

dapat hadiah x ni??..nak try jwb nih..

1) Rumput mungkin-->sebab jika dikumpul dari serata dunia ianya akan menjadi berat dan meliputi seluruh dunia..muaahaha..logik x logik x?..hehe

2) Padang jawa la mana lagi..nama pon JAWA..hihi

3) koko lawanya susu..tembak je ni

4) tak paham soklan ni..adakah ayat itu berulang?..sila jelaskan lg..haha..demand ni

5) Tangan bengkak sebab dah jadi muscle hari2 masuk gym...hehe

phreak-id said...

arghhh.. sakit tengkuk + sakit kepala + sakit hati nak memikirkannya..

Terbaru > Tahniah Zaquan Adha dan Ayu Raudhah > Email Gembira 2 - Dinner dengan Metrowealth > Tukar Banner/Link Dengan phreak-id

Yutaka Mushimura said...

Preak ID: still ada mase lagik bro....pagi esok gua reveal jawapan yang disetkan...okeh..

Eda said...

jawab lagi soklan yg salah..hehe

1) Gunung/ bukit

4) Baju sejuk kut..
5) tangan bengakak sebab tulis tangan..mauaha..

dah2...sakit tengkuk dah mikir...

Yutaka Mushimura said...

Eda: wohaa..still bukan itu yanbg dicarik..kui3x.

Yutaka Mushimura said...

Oklah..korang nie jawapannyer:

1.Ikan Paus yang dicat ijau
2.Padang jawa
3.Koko lawannya susu
4.Baju Dewa Gembira
5.Bengkak Tangan Sebab Menaip Keyboard Computer....kui3x..

okelah...so far, orang yang jawab paling banyak yang tepat adalah cik

EDA....woohaa...tq for playing ek..

pada korang semua..janganlah marah kalu jawapan aku buat korang bengang pulak....nnati2 ade teka teki teka tengkuk lagi..aku gitau sini...okeh..jom layan entry baru aku.

~~Kenyataan Bertulis~~

Blog kepunyaan Yutaka Mushimura atau RisingSunAwakenMoon.blogspot.com adalah blog peribadi. Semua entri yang dihasilkan adalah berkisarkan kepada pendapat peribadi semata-mata sahaja. Blog ini juga mengandungi maklumat yang dikumpulkan bagi tujuan rujukan sahaja di masa tua tuan empunya blog serta akan diabadikan sehingga ke anak cucu. Sebarang penggunaan bahan dari blog ini adalah atas risiko pengunjung sepenuhnya.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang bentuk kerugian, secara langsung atau tidak dari maklumat dalam blog ini. Mohon untuk pastikan pengunjung blog ini berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini sebab pemilik blog tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas segala komen-komen yang diberikan oleh pengunjung. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pengunjung itu sendiri. Pemilik blog juga tidak menjamin ketepatan maklumat yang dipautkan dalam mana-mana entri.

Pemilik belog ini juga berhak untuk diberikan kredit sekiranya terdapat plagiat dari mana - mana entri yang telah dijadikan rujukan dengan izin. Segala aktiviti plagiat yang dirujuk tanpa keizinan adalah dilarang sama sekali.

Sekian terima kasih. Kredit untuk Jardness.com atas kenyataan di atas.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...