Monday, January 17, 2011

Berterima Kasihlah Kamu Sebelum Kamu Diterima Kasih Kan

Salam sayang,

Entry kali ini ada maksud tersirat..sila teliti dan perhatikan kalu terjumpa....eh..macamlah aku xpernah buat entry maksud tersirat.....kah3x...

Kredit dari Yahoo Image

meh aku kasi tawu korang, kebanyakkan entry aku sebenarnyer dikarang secara maksud tersirat....tapi kalu korang paham...maknyenyer....korang paham ar maksud tersirat aku.....betul x...korang memang sempoi ar..sebab baca entry - entry tersirat aku.....terima kasih sekali lagi....

Haaa...cerita pasal 'terima kasih' apeyang korang paham???adakah ayat terima kasih tuh just suka - suki korang nak sebut atau aper???

Aku percaya korang sangat suka kalau korang diucapkan perkataan 'terima kasih'...lalu korang pun terus terkinja-kinja keseronokkan dan kalu boleh nak melompat lebih tinggi setinggi langit...nasib baik lah ader dinding pemisah tingkat atas dan bawah kan.....kui3x

Dan.....pada aku, bila tengok makcik yang bersusah payah berenang dari Indonesia dan terus ke Malaysia hanya dengan berbekalkan sedikit Rupiah untuk ke seberang.....tinggal anak bini, suami.....motifnya cuma satu. Ingin mencari sesuap nasik....so, diorang xkishalah bekerja apapun hatta pemunggut sampah....yang pasti bukannya Sampah Masyarakat.Itu lebih bermasaalah. 

Makanya...alangkah bagus kiranya kalu kita mengucapkan ucapan 'Terima Kasih' pada mereka...sebab entah bila pula kita akan berada di tempat mereka....omputih kata "Think like them, as we are on their shoes".

p.s: Bukan aper, just bermuhasabah tentang diri ini, entah sampai bilakah kerjaku begini......sampai masanya mungkin aku pula menjadi pemungut sampah seperti mereka....Kalu terjumpa aku, memungut sampah, mohon orang bertegur sapa dengan aku ek....sebab aku pernah dengar kata - kata " Hari Ini Kita Di Atas, Esok - Esok Mungkin Kita Di Bawah"

p.s: sampaikan bila aku makan sekalipun, aku sangat menghargai makanan...entah sampai bila boleh makan sehebat kini.....huhuhuhu.....:(
Kredit dari Yahoo Image

Kliklah Untuk Menderma


Kalau suka, boleh Like:) Kalau minat, boleh Komen:)

7 comments:

papabear said...

setuju. kita jangan lupa diri. mengucapkan terimakasih dapat menghilangkan sifat lupa diri...

Yutaka Mushimura said...

tq bro..tq..sbb sokong:)

Seimura said...

terima kasih.... :D

Nasriq said...

terima kasih... (nak nyanyi tapi lupa pulak lagu tu, so abaikan sahaja)

terima kasehhhhhhhhh (gaya allykucing)

taliff said...

sangat setuju..terima kaseh tapi dalam hati dengki pun xguna...ngeee ngeee ngeee

MotosikalMemberRosak

platipus said...

bila nak belanja makan..lapa tengok gmbar tu


nanti saya cakap "terima kasih" lepas awk belanja..

:)

MisZ Aien said...

Terima Kasoh kepada ALLAH yang memberi kehidupan ini,,,

terima kasih kepada mak & ayah, kerna melahirkan aku ke dunia ini

terima kasih kepada alam, kehadiran aku hanya menambah dan melukakan alam ini

terima kasih kepada teman, sudi jua menghargai dan berkawan dengan diri ini..

terima kasih kepada siapa-siapa yang memakmurkan bumi ALLah ini..

terima kasih kepada kamu yang pandai berterima kasih....

~~Kenyataan Bertulis~~

Blog kepunyaan Yutaka Mushimura atau RisingSunAwakenMoon.blogspot.com adalah blog peribadi. Semua entri yang dihasilkan adalah berkisarkan kepada pendapat peribadi semata-mata sahaja. Blog ini juga mengandungi maklumat yang dikumpulkan bagi tujuan rujukan sahaja di masa tua tuan empunya blog serta akan diabadikan sehingga ke anak cucu. Sebarang penggunaan bahan dari blog ini adalah atas risiko pengunjung sepenuhnya.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang bentuk kerugian, secara langsung atau tidak dari maklumat dalam blog ini. Mohon untuk pastikan pengunjung blog ini berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini sebab pemilik blog tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas segala komen-komen yang diberikan oleh pengunjung. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pengunjung itu sendiri. Pemilik blog juga tidak menjamin ketepatan maklumat yang dipautkan dalam mana-mana entri.

Pemilik belog ini juga berhak untuk diberikan kredit sekiranya terdapat plagiat dari mana - mana entri yang telah dijadikan rujukan dengan izin. Segala aktiviti plagiat yang dirujuk tanpa keizinan adalah dilarang sama sekali.

Sekian terima kasih. Kredit untuk Jardness.com atas kenyataan di atas.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...