Tuesday, July 6, 2010

Macam Mana Nak 'WOW' Bos Korang


Aloooooo........

Salam kepada penterjah setia aku....(walaupon aku tahu tak ramai pon yg terjah)

~~~~Oh, baru aku sedar, aku nie baru Newbie, belum pakai BMW, pakai hondacup lampu bulat zaman 70an gitu~~~

~~HemohemohemohemoH~~

(gaya gelak seekor kucing)

Oh ya, hari ini aku nak share dengan korang pasal ilmu baru yang aku tengah praktik kat tempat kerja. Bahasa Ingerisnye "How To Impress Your Boss". Gitulah kot. Aku ni mane reti - reti bahasa Ingeris nih sangat.

Berikut adalah maklumat yang aku boleh share dengan korang:

1) Sentiasa merendah diri.
2) Sentiasa jujur melaksanakan tugas dan amanah
3) Korang mesti selalu "respect" boss korang
4) Sentiasa jadi "self - sufficient"
5) Sentiasa menjadi pekerja yang "Yes, I can do."

Ok. Kalu korang rase ade lagi petua - petua nak meng"Impress"kan boss kat tempat kerja, korang bolehlah share komen -komen dengan aku. Kurang -kurang, ilmu yang korang share tuh, aq pon leh praktik sama.

~~Bersama Kita Di Puncak Kejayaan ~~

0 comments:

~~Kenyataan Bertulis~~

Blog kepunyaan Yutaka Mushimura atau RisingSunAwakenMoon.blogspot.com adalah blog peribadi. Semua entri yang dihasilkan adalah berkisarkan kepada pendapat peribadi semata-mata sahaja. Blog ini juga mengandungi maklumat yang dikumpulkan bagi tujuan rujukan sahaja di masa tua tuan empunya blog serta akan diabadikan sehingga ke anak cucu. Sebarang penggunaan bahan dari blog ini adalah atas risiko pengunjung sepenuhnya.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang bentuk kerugian, secara langsung atau tidak dari maklumat dalam blog ini. Mohon untuk pastikan pengunjung blog ini berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini sebab pemilik blog tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas segala komen-komen yang diberikan oleh pengunjung. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pengunjung itu sendiri. Pemilik blog juga tidak menjamin ketepatan maklumat yang dipautkan dalam mana-mana entri.

Pemilik belog ini juga berhak untuk diberikan kredit sekiranya terdapat plagiat dari mana - mana entri yang telah dijadikan rujukan dengan izin. Segala aktiviti plagiat yang dirujuk tanpa keizinan adalah dilarang sama sekali.

Sekian terima kasih. Kredit untuk Jardness.com atas kenyataan di atas.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...