Wednesday, June 23, 2010

Jabulani VS Teamgeist (Part 3)


Yuuhuuuuu...

Aq kembali balik ke belog nak tunaikan janji kat korang semua. (Part2) Aq janji kat korang nak korek - korek cite pasal En. Teamgeist pulak. Tuh name sebiji bola FIFA 2006.

~buat pertama kalinya aq gelak tengok En. Teamgeist nih~
(nak tau, scroll la kt bawah naaa....)


Oh ye, aq dah cari "detail" pasal Si Jabulani asal dari Afrika tuh dalam (Part 1). Hari ini, aq nak buat "detail" pasal En. Teamgeist pulak.

Yang penting, aq sangat-sangat suke "performance" bola tuh. Korang camne pulak???

~walaupun bentuk rupenye buat aq gelak terguling - guling~
(abis tikar mak aq kt rumah mase tuh aq guling - guling)

Oklah. ni dia rupe En. Teamgeist dan "detail": -

(Ehsan dari Wikipedia)



FIFA Approved standard[1]Teamgeist measurements[1]
Circumference68.5 – 69.5 cm69.0 – 69.25 cm
Diameter≤ 1.5% difference≤ 1.0% difference
Water absorption≤ 10% weight increase≤ 0.1 % weight increase
Weight420 - 445 g441 - 444 g
Shape and size retention2000 cycles at 50 km·h−13500 cycles at 50 km·h−1
Rebound test≤ 10 cm≤ 2 cm
Loss of pressure≤ 20%≤ 11%

Korang pon ade pendapat sendiri yg lebih best kan???

Ape lagi, komenlah sebanyak - banyaknye. Korang semua boleh main tembak - tembak, pukul - pukul dalam gaya bahasa korang.

~Jangan lupa bawak SENAPANG GAJAH sekali~
~~Kalu nak protect, sediakan HELMET untuk mempertahankan diri~~

~~~MuamuamuamauamuamuamuaM~~~

5 comments:

wawa said...

bola sekilo..???
hantar guna pos laju eh..

jabul = jambul
la ni = sekarang nie

*jambul sekarang nie..hee~~

Yutaka Mushimura said...

nak bola sekilo??
~~~nape x mintak je 1 Tan~~~

wawa jumpe pospek baru...

*JAMBUL LA NIE..hee~~

~~heheheheheh~~

~~seb bek sekarang kt opis, klau x da lame nak terguling2 atas tikar Hall Opis sambil Gelak sakan~~

Yutaka Mushimura said...

awk x perasan ke bola teamgeist tuh ade lekat sesuatu???

~~~TUALA WANITA~~~

~~~HohohohohohohoH~~~

wawa said...

a'ah lah..ish2 np design gitu.. malu i..hahahaha..

okeh2 Jambul la nie..

heheh..tiba2 kan terbayang mak datin yg pakai tudung tapi JAMBUL TERSEmbol...( x ada kena mengena dgn bola )

Yutaka Mushimura said...

sape mak datin tuh???

~~~jambul yang terkeluar??~~

cm dapat teke je sape...

~~kuang kuang kaung~~~

~~Jgn reveal dlm ni, kang belog sy kene band lor, x pasal pasal je jadi Raja Petra Jr.~~

~~Kenyataan Bertulis~~

Blog kepunyaan Yutaka Mushimura atau RisingSunAwakenMoon.blogspot.com adalah blog peribadi. Semua entri yang dihasilkan adalah berkisarkan kepada pendapat peribadi semata-mata sahaja. Blog ini juga mengandungi maklumat yang dikumpulkan bagi tujuan rujukan sahaja di masa tua tuan empunya blog serta akan diabadikan sehingga ke anak cucu. Sebarang penggunaan bahan dari blog ini adalah atas risiko pengunjung sepenuhnya.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang bentuk kerugian, secara langsung atau tidak dari maklumat dalam blog ini. Mohon untuk pastikan pengunjung blog ini berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini sebab pemilik blog tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas segala komen-komen yang diberikan oleh pengunjung. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pengunjung itu sendiri. Pemilik blog juga tidak menjamin ketepatan maklumat yang dipautkan dalam mana-mana entri.

Pemilik belog ini juga berhak untuk diberikan kredit sekiranya terdapat plagiat dari mana - mana entri yang telah dijadikan rujukan dengan izin. Segala aktiviti plagiat yang dirujuk tanpa keizinan adalah dilarang sama sekali.

Sekian terima kasih. Kredit untuk Jardness.com atas kenyataan di atas.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...