Sunday, June 20, 2010

Jabulani VS Teamgeist (Part 1)

ENTRY KALI NI ADE BERPART (bergantung kepada pemintaan n komen)
hari ni aq nak bawak korang bincang pasal sebijik bola. Setiap kali FIFA mesti name pelik bin ajaib. kali ni punye FIFA bola yg diorang berebut - rebut kat tengah padang tuh diberi nama:

JABULANI...

En Jabulani ooo En Jabulani
~~~~Kasihan ditendang disepak terajang~~~~~~~

aq nak ajak korang compare mane yg bagus...Bola FIFA kali ni or yang FIFA 2006???

korang boleh tgk detail pasal bola ni n rupe bentuk badan si encik JABULANI ni...

Check it out...

File:Jabulani.jpg


data bawah ni aq amek kt wikipedia. Korang pon boleh terjah wikipedia nih.

~~~macam - macam ADOOOO~~~~~
FIFA Approved standard[3]Jabulani measurements[3]
Circumference68.5–69.5 cm69.0 ± 0.2 cm
Diameter≤ 1.5% difference≤ 1.0% difference
Water absorption≤ 10% weight increase≤ 0% weight increase
Weight420 - 445 g440 ± 0.2 g
Rebound test≤ 10 cm≤ 6 cm
Loss of pressure≤ 20%≤ 10%

3 comments:

wawa said...

makan bola,tido bola,mandi bola, harap2 bini je bukan bola..

heeee~~

~bola owh bola~~

Yutaka Mushimura said...

mane boleh bakal bini kesayangan ku menjadi sebiji bola???

~~bola bukan sesuatu bernyawa~~~~

PS; Teringat cite CAST AWAY.
(bercakap dgn sebiji bola)

wawa said...

heheheh..saje jew...

~~cast away~~hurmm..

~~Kenyataan Bertulis~~

Blog kepunyaan Yutaka Mushimura atau RisingSunAwakenMoon.blogspot.com adalah blog peribadi. Semua entri yang dihasilkan adalah berkisarkan kepada pendapat peribadi semata-mata sahaja. Blog ini juga mengandungi maklumat yang dikumpulkan bagi tujuan rujukan sahaja di masa tua tuan empunya blog serta akan diabadikan sehingga ke anak cucu. Sebarang penggunaan bahan dari blog ini adalah atas risiko pengunjung sepenuhnya.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang bentuk kerugian, secara langsung atau tidak dari maklumat dalam blog ini. Mohon untuk pastikan pengunjung blog ini berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini sebab pemilik blog tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas segala komen-komen yang diberikan oleh pengunjung. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pengunjung itu sendiri. Pemilik blog juga tidak menjamin ketepatan maklumat yang dipautkan dalam mana-mana entri.

Pemilik belog ini juga berhak untuk diberikan kredit sekiranya terdapat plagiat dari mana - mana entri yang telah dijadikan rujukan dengan izin. Segala aktiviti plagiat yang dirujuk tanpa keizinan adalah dilarang sama sekali.

Sekian terima kasih. Kredit untuk Jardness.com atas kenyataan di atas.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...