Thursday, March 10, 2011

Ungkapan Kreatif Part 5

Salam sayang,

Aku rasa kan, aku dah buat post entry pasal tajuk Ungkapan Kreatif nih banyak kali....dah sampai part ke 5. Kenapalah aku tak jemu - jemu buat entry yang sama nih ek....aigooo...

aaaahhh..biarkanlah...jangan dipedulikan dengan faktor pesekitaran..maklumlah...aku bukanlah blogger sepemes GTO, Jai, Hamzah, Tia, Cik Epal, Kila, CP Fida, CP Bunga dan ect...kalu aku taip sorang - sorang karang korang kata ape pulak....aigooo.....sila buat entry ini dengan mood seorang diri...menyepi..okeh.

Ungkapan kreatif kali ini aku dapat dari sesi perbincangan bersama - sama orang besar - besar dan aku orang - orang yang duduk berdiri terpacak di sawah padi tuh membuat catatan ringkas...dan antara ungkapan kreatif yang aku nak share kat sini ialah:

TT

itu bukan simbol menangis okeh....sila usha kali ke dua.

TT..aku besarkan secara macroscopic.

TT

atau lebih dikenali sebagai Two T. Orang Malaysia cakap Dua 'T'

Bukan minyak Two T ek...Minyak TuTi tuh..untuk motor...bukan yang itu okeh...

maksud Two T yang aku nak share adelah:


True Dan Trust

okeh...renung - renungkan dan selamat beramal. Bubuy.

p.s : penggunaan 2T adalah sangat - sangat penting dalam pekerjaan, dalam membina relationship, dalam perhubungan suami, isteri dan dot.dot.dot, dalam membina ukwah rohaniah...eleh..tetiba jadi ustaz nih apesal...jap..jap...

sambung balik, senang cerita..bila penggunaan 2T digunapakai...aman dunia..tak porak peranda..okeh..manusia akan terus maju dan terus maju...bertambah maju...

so...ape pendapat korang pulak???


Kalau suka, boleh Like:) Kalau minat, boleh Komen:)

0 comments:

~~Kenyataan Bertulis~~

Blog kepunyaan Yutaka Mushimura atau RisingSunAwakenMoon.blogspot.com adalah blog peribadi. Semua entri yang dihasilkan adalah berkisarkan kepada pendapat peribadi semata-mata sahaja. Blog ini juga mengandungi maklumat yang dikumpulkan bagi tujuan rujukan sahaja di masa tua tuan empunya blog serta akan diabadikan sehingga ke anak cucu. Sebarang penggunaan bahan dari blog ini adalah atas risiko pengunjung sepenuhnya.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang bentuk kerugian, secara langsung atau tidak dari maklumat dalam blog ini. Mohon untuk pastikan pengunjung blog ini berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini sebab pemilik blog tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas segala komen-komen yang diberikan oleh pengunjung. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pengunjung itu sendiri. Pemilik blog juga tidak menjamin ketepatan maklumat yang dipautkan dalam mana-mana entri.

Pemilik belog ini juga berhak untuk diberikan kredit sekiranya terdapat plagiat dari mana - mana entri yang telah dijadikan rujukan dengan izin. Segala aktiviti plagiat yang dirujuk tanpa keizinan adalah dilarang sama sekali.

Sekian terima kasih. Kredit untuk Jardness.com atas kenyataan di atas.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...