Saturday, February 19, 2011

Siapakah Idola Korang?????

Salam sayang, 

Hari nih aku nak bercerita pasal bab - bab idola nih. Malaysian Idol atau Amerika Idol tuh tak termasuk okeh....

Setiap orang dalam dunia nih mesti ade idola korang masing - masing kan. Kalu korang tak de tuh, aku tak tahulah. Mungkin berbeza dari orang lain..so, angkat tangan okeh, kalu korang tergolong kat sini...geng tak suka ber idola do re mi fa so la ti do....haiiishhhh.....awat aku melalut nih...dah tak der keje...

Sambung balik.

Kurang - kurang pun, ibu bapa korang jadi idola kan...kan...ibu dan ayahlah yang mendidik kita sampai besar, umur dah tua bangka still terkenang - kenang, tercall - call, teringat - ingat kat kampung halaman kan..buktinya senang jer, kalau ade cuti panjang sikit, mesti cari akal pulang ke kampung halaman. Siapa tak suka balik kampung sila angkat tangan dan buat gaya lenggok - lenggok Usop Wakil Penari Kebangsaan dalam cerita Hantu Mak Limah Balik Kampung ek....hahhaha

Ha a, yang angkat tangan cam Usop, sila mulakan komen anda dengan perkataan berikut dalam komen anda:

Saya Menyokong Usop, Kiter Bako...Kiter Bako...korang taip ringkas jer ek...(K.B)..ada bran???

ok..ok..Kalu korang tergolong dalam geng meng 'idola' kan ibu bapa sendiri..Syabas Beteeey Ucapkan..Syabbas...Beteeey...Syabbasss!!!Tapi, yang aku cari adalah idola selain ibu bapa..korang key..

Let say..haaa..dah omputih pulak...tukar.tukar. Sebagai contohnya, idola korang mungkin yang tersenarai:

  1. Tun Dr. Mahathir Mohamad
  2. Tun Abdullah Ahmad Badawi
  3. Dato' Seri Najib Bin Tun Razak
  4. Dato' Seri Dr.Utama Rais Yatim
or mungkin korang suka idola luar negara pulak....
  1. Adam Lambert
  2. Mariah Carey
  3. Albert Einstein
  4. Hosni Mubarak
  5. Adolf Hitler
  6. emmm...mungkin banyak lagik...korang kan ada calon yang lagi best...hheheh
So, meh sini aku citer siapa idola aku....mula - mula tentulah ibu dan bapa jadi pilihan..tapi tuh tak kira okeh..then aku kasik korang 3 orang yang aku anggap idola. Idola tuh just idola, tak der maksud lain okeh..takder..korang jangan tersinggung pulak..

meh sini aku revealkan kat korang...tiga orang...pasnih mungkin ke 4...hehe...makin tua umur kita..mungkin makin banyak idola kita. Emmm....3 orang jer setakat nih...nah..my idola aku :

  1. Rasullullah S.A.W
  2. Zhuge Liang @ Sleeping Dragon
  3. Lui Bei 
Zhuge Liang...Kredit kat wikipedia


Lui Bei...Kredit kat wikipedia

p.s: so, ape pulak korang punyer idola, meh sini share dengan aku...kiter bertukar - tukar idea...please state 3 orang calon idola korang ek....:)

Kalau suka, boleh Like:) Kalau minat, boleh Komen:)

20 comments:

platipus said...

awak la idola saya..hehhe



:)

Ina said...

hi dear singgah sini. idola saya..bapak sayala..http://inanazir.blogspot.com

Yutaka Mushimura said...

plat: weh..biar betik???ko nih, buat aku pitam jap..pitammm..:)

Yutaka Mushimura said...

Ina: aigoo..ibu dan bapa tak aci...kui3x...

Eda said...

jap nak pk...ermmm...


adeh, tak dapat berfikir..otak jem!!

Nasriq said...

idola tu ada macam ibola tak? ke macam irobot?

mizzura said...

dr mahathir atas kelantanga dia bersuara...tak siapa bileh buat.

Yutaka Mushimura said...

Eda: otak jem..sila makan jem nenas....memang sodap dimakan di waktu pagi hari...:)

Yutaka Mushimura said...

Nasriq: ibola...bukan...irobot...bukan gop...

mungkin A.I...hahaa...artificial Inteligent...

Yutaka Mushimura said...

Mizzura: betul..Tun Mahathir sangat dikagumi ramai...aku juga terkesima lagi kagum agum....ngauuummm...ehh..napa bunyi rimau nih...

:)

Lulu caldina said...

idola lulu - Tun Mahathir

Awangku Johan said...

salam ziarah dan salam perkenalan dari saya awangku johan.. terjah dari laman blog abg ben.. saya follow blog awak ek.. mai la singgah dan follow blog saya ek.. ok thanks

Yutaka Mushimura said...

Lulu : hhehe...nih terbaik gop..

Yutaka Mushimura said...

Awangku: hahah...inysaAllah..ada rezeki tak kemana...betul tak bro..

KUREKURE COMEL said...

idola mina.....tuan guru....huhuhu...

r-5 said...

idola yag first kita sama. tapi yang kedua dan ketiga tak sama lah. aduss.

Yutaka Mushimura said...

kurekura : oh..tuan guru...memang hebat...nape tak terpikir lop ek...hheheh:)

Yutaka Mushimura said...

r-5: eh...mane leh nak sama jer..hati kan lain..lain..otak pun lain..lain...walaupun minum susu cap X yang saling berhubung...


still tak kan samanyer idola setiap manusia...betul tak bro??

misz molecule said...

tun dr.mahathir.yeah!!!!!!!

Yutaka Mushimura said...

miz molecule: ko pun suka idola tuh kan..hehhe...:)

~~Kenyataan Bertulis~~

Blog kepunyaan Yutaka Mushimura atau RisingSunAwakenMoon.blogspot.com adalah blog peribadi. Semua entri yang dihasilkan adalah berkisarkan kepada pendapat peribadi semata-mata sahaja. Blog ini juga mengandungi maklumat yang dikumpulkan bagi tujuan rujukan sahaja di masa tua tuan empunya blog serta akan diabadikan sehingga ke anak cucu. Sebarang penggunaan bahan dari blog ini adalah atas risiko pengunjung sepenuhnya.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang bentuk kerugian, secara langsung atau tidak dari maklumat dalam blog ini. Mohon untuk pastikan pengunjung blog ini berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini sebab pemilik blog tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas segala komen-komen yang diberikan oleh pengunjung. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pengunjung itu sendiri. Pemilik blog juga tidak menjamin ketepatan maklumat yang dipautkan dalam mana-mana entri.

Pemilik belog ini juga berhak untuk diberikan kredit sekiranya terdapat plagiat dari mana - mana entri yang telah dijadikan rujukan dengan izin. Segala aktiviti plagiat yang dirujuk tanpa keizinan adalah dilarang sama sekali.

Sekian terima kasih. Kredit untuk Jardness.com atas kenyataan di atas.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...