Wednesday, January 26, 2011

Akaun Tweeter Pun Boleh Kena 'Block'

Salam korang semua,

hari nie, kehidupan aku seperti extra biasa sikit....woohaaa...extra biasa....kire luar dari kebiasaanlah...sebab penuh x signment nak buat......

tapi xper..terpaksalah aku buat secara kura - kura....biar lambat..asalkan selamat sudah....buat mana yang boleh....dah usaha...kenelah bertawakal pulak.....betul x korang???

Oleh kerana internet kat rumah aku pun macam kura - kura....makanya..lagi lambatlah aku siap kerja kan.....huhuhuhu...empangan pecah betul ar.....(bahasa ingeris perlu disebut begini, DAMMMM betul arrr)

Nak pulak lagi - algi aku usha akaun tweeter aku kat rumah...rabak slow macam siput sedut, nyam - nyam bila dimakan....giler DAAMMMM slow...betul - betul empangan pecah....aigoooo

Sebut pasal tweeter, aku try ar chat dengan otai blogger...tibe - tibe status dia sebut gini...lebih kurang.


Tweeter si Polan bin polan telah di band oleh Tweeter????haaa...aku masih x paham ar, naper pulak tweeter yang canggih manggih tuh leh pulak bane akaun si Polan bin Polan tuh....why????why????why???porkeiyyyyy kater orang sepanyol....kui3x.


korang kalu nak follow aku, klik ar kat sebelah kanan tuh ek...okeh...


p.s: so, korang semua yang kat luar sana...pernah ker ter'bane' akaun tweeter or korang ader experinence nih....kalu ader, boleh gitau aku x kenape boleh kene bane....maklumlah aku masih perlu banyak belajar pasal tweeter burung - burung biru nih.....silap - silap kes, aku pun akan ter ' bane' oleh tweeter nanti...sebelum nasik jadi bubur, kan lebih elok tanya pada yang pakar......heheheh....

p.s: ade komen???please guide aku ek, nape leh jadi gini.....
So, sebelum aku keluar pergi tempat lainKalau suka, boleh Like:) Kalau minat, boleh Komen:)

8 comments:

||| PöJìé PööH ||| said...

Kene banned xpernah dgr, kne limited pernah la sebab galak sgt tweet2 sampai lebih 1k sehari, jammed server depa, kne la block, tapi utk hari tuh jela ;p

PojiePooh; Hanya Satu...

phreak-id said...

Entah. aku pun baru 70 follower. Baru belajar main tweeter. Semua gara-gara churpchurp. Hahaha. kalau tak sebab churpchurp, memang tak register akaun tweeter punya. lol



Terbaru > Maxis Om Nom Nom : The Conclusion [Kami 1st] > Gadis-Gadis di Jabatan Ku. > Dunia Blogging Yang Di Famouskan Oleh Redmummy Dalam Berita Minggu Semalam, Hari Ni Di Famouskan Lagi Dalam Hot Chat HotFM Pula

Heidi Shafiq said...

aku still x pndai gune twitter.. sadis.. T_T

Seimura said...

Sejak malam tadi, aku tak boleh bukak twitter. Aku ingatkan server down.
Pagi tadi try bukak masih tak boleh.
'error message' macam malam tadi.
Pagi tadi juga tengok status kawan aku di FB, dia kata Twitter di Mesir dah kena blocked! Tak lama lagi mungkin FB akan mengalami nasib yang sama.

Damn! Twitter dah kena blocked oleh kerajaan Mesir rupanya, patut la 'error message'. cis cis cis.

Yutaka Mushimura said...

pooh: oh gitu ker kes dia..okeh..

Yutaka Mushimura said...

preak; oh..nih reason churp2..aku punyer akaun churp2 lah..baru dapat 0.40 sen jer...alahai nasib...

Yutaka Mushimura said...

heidi: jgn riso...aku pon still belajo lagik..heidi....jom sesama menuntut ilmu

Yutaka Mushimura said...

seimura : weh..yer ker nih, mesir da block tweeter....aigooo...kentang goreng ar..abes..churp2 kt malaysia camner nak survive??...huhuhuh:(

~~Kenyataan Bertulis~~

Blog kepunyaan Yutaka Mushimura atau RisingSunAwakenMoon.blogspot.com adalah blog peribadi. Semua entri yang dihasilkan adalah berkisarkan kepada pendapat peribadi semata-mata sahaja. Blog ini juga mengandungi maklumat yang dikumpulkan bagi tujuan rujukan sahaja di masa tua tuan empunya blog serta akan diabadikan sehingga ke anak cucu. Sebarang penggunaan bahan dari blog ini adalah atas risiko pengunjung sepenuhnya.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang bentuk kerugian, secara langsung atau tidak dari maklumat dalam blog ini. Mohon untuk pastikan pengunjung blog ini berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini sebab pemilik blog tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas segala komen-komen yang diberikan oleh pengunjung. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pengunjung itu sendiri. Pemilik blog juga tidak menjamin ketepatan maklumat yang dipautkan dalam mana-mana entri.

Pemilik belog ini juga berhak untuk diberikan kredit sekiranya terdapat plagiat dari mana - mana entri yang telah dijadikan rujukan dengan izin. Segala aktiviti plagiat yang dirujuk tanpa keizinan adalah dilarang sama sekali.

Sekian terima kasih. Kredit untuk Jardness.com atas kenyataan di atas.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...