Wednesday, June 9, 2010

P. Ramlie - Bunga Melur

Di Hujung Sana Tempatmu,
Bunga Melur,
Bukan Di Taman Yang Indah,
Bunga Melur,
Hanya Di Sudut Halaman,
Tiada Di Hiasi Jambangan Indah Permai...

Tapi Warnamu Yang Putih,
Bunga Melur,
Tanda Suci Dan Murni ,
Bunga Melur,
Walaupun Di Tiup Debu,
Warnamu Dan Baumu,
Tetap Memikat Kalbu...

Ibarat Gadis Desa,
Bunga Melur Sederhana...
Walau Kering Tak Bercahaya,
Bunga Melur,
Baumu Memikat Jiwa....

Chorus

Semoga Sabar Dahulu Bunga Melur,
Pada Di Satu Ketika,
Bunga Melur,
Masanya Akan Menjelma,
Di Sanjung Dan Di Puja,
Oleh Gadis Remaja....

Repeat Chorus

0 comments:

~~Kenyataan Bertulis~~

Blog kepunyaan Yutaka Mushimura atau RisingSunAwakenMoon.blogspot.com adalah blog peribadi. Semua entri yang dihasilkan adalah berkisarkan kepada pendapat peribadi semata-mata sahaja. Blog ini juga mengandungi maklumat yang dikumpulkan bagi tujuan rujukan sahaja di masa tua tuan empunya blog serta akan diabadikan sehingga ke anak cucu. Sebarang penggunaan bahan dari blog ini adalah atas risiko pengunjung sepenuhnya.

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang bentuk kerugian, secara langsung atau tidak dari maklumat dalam blog ini. Mohon untuk pastikan pengunjung blog ini berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen di sini sebab pemilik blog tidak akan bertanggungjawab secara langsung atau tidak langsung ke atas segala komen-komen yang diberikan oleh pengunjung. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pengunjung itu sendiri. Pemilik blog juga tidak menjamin ketepatan maklumat yang dipautkan dalam mana-mana entri.

Pemilik belog ini juga berhak untuk diberikan kredit sekiranya terdapat plagiat dari mana - mana entri yang telah dijadikan rujukan dengan izin. Segala aktiviti plagiat yang dirujuk tanpa keizinan adalah dilarang sama sekali.

Sekian terima kasih. Kredit untuk Jardness.com atas kenyataan di atas.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...